Automoto

"Novi ljudi, nove ideje"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 04.01.2010.
"Novi ljudi, nove ideje"

Šef F1 momčadi Lotusa Tony Fernandes uvjeren je kako će dolazak novih ekipa i vozača donijeti pozitivne promjene u sport koji je u prošlosti (pre)često pokušavao rušiti sam sebe...

Malezijski magnat, šef aviokompanije AirAsia i, od ove godine, F1 momčadi Lotusa Tony Fernandes smatra kako je ulazak novih momčadi i mladih vozača u F1 odličan potez, koji će puno pridonijeti razvitku i popularizaciji toga sporta.

"Ekipe se natječu, no mnogo puta se u međusobnim sukobima pokušavaju 'ubiti', što ne ide na korist nikome. To na neki način pokazuje i nedostatak profesionalizma u sportu, čega su svjesni i spoznori", rekao je Autosportu.

"Bio sam na toj, sponzorskoj strani, stoga znam o čemu pričam - svjestan sam dobrih i loših reklama u F1 i znam kako poboljšati imidž ovoga sporta."

Omogućavanje pomaka u sljedećoj sezoni donijet će nove momčadi i novi vozači, smatra Fernandes.

"S novim ljudima dolaze nove ideje i misli. Možda će veća kompetitivnost također pomoći da si klubovi više ne zabijaju međusobno noževe u leđa. Svi koji su u ovom sportu žele pobijediti, no smatram da osim međusobnog natjecanja možemo izvući i još poneku korist", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!