Košarka

Dardi triler u Trogiru

Goran Markuš • ponedjeljak, 09.11.2009.
Dardi triler u Trogiru

Još jednom sjajnom igrom na gostujućem terenu Darda je stigla do nove pobjede i tako se priključila Zaboku i Dubravi na samom vrhu A-1 lige. U drugom susretu dana fantastičnom igrom u nastavku Svjetlost Brod stigla je do novog ovosezonskog slavlja...

Prilično neočekivano loše Trogirani otvaraju susret što košarkaši Darde znaju kazniti i polako, ali sigurno počinju odmicati da bi pritiskom u zadnjoj minuti četvrtine domaćini vratili sve izgubljeno i na odmor otišli rezultatom 15:15. Po povratku na teren gosti se ponovno odvajaju, no gotovo identičnom završnicom onoj iz prve četvrtine i kraj poluvremena obilježili su agresivni domaćini koji razliku smanjuju na ipak prihvatljivija četiri poena.

Međutim, kao i dva puta ranije gosti puno bolje kreću i u drugo poluvrijeme, no prvi puta na susretu odlaze i iznad deset poena razlike. Vrlo dugo Darda se držala na sigurnoj udaljenosti, no u samoj završnici susreta gosti se ubrzano približavaju da bi tricom danas izuzetno raspoloženog Tonija Bizace (28 poena, 10 skokova) stigli na minimalan poen zaostatka. Ipak, snage je ponestalo i nakon jednog uspješnog slobodnog bacanja Marka Mandića (8 poena) do lopte dolazi Joško Alujević (9 poena, 5 skokova) koji ju šalje u aut i pitanje pobjednika je riješeno.

Uz Bizacu kod domaćina svakako vrijedi spomenuti i Josipa Blajića koji je uz 16 poena upisao po šest skokova i asistencija. S druge strane terena najefikasnijim se pokazao Kamaldin Gamma (20 poena) kojeg je ponovno pratio uvijek prisutan dvojac Ivan Krolo (17 poena, 5 skokova) - Danijel Katavić (15 poena, 6 asistencija).

Nakon teškog zagorskog poraza Kaštelani nisu ništa bolje prošli niti u domaćem sukobu sa Svjetlost Brodom koji je tako nakon slavlja u Dubrovnika stigao do druge uzastopne gostujuće pobjede. Ipak, sjajno prvo poluvrijeme domaćina odavalo je dojam kako će se gosti večeras kući vraćati bez osmijeha na licima.

Međutim, sjajnom igrom na otvaranju drugog poluvremena te održavanjem razlike i kad su se domaćini uspjeli probuditi, pred sam kraj susreta, gostujuća Svjetlost postupno je potpuno zasluženo stigla do svoje druge ovosezonske pobjede koja ih uz još četiri momčadi drži u zlatnoj sredini A-1 lige.

Bez pogovora prvo ime susreta, gostujući Jurica Spahija za 33 minute na terenu upisao je 22 poena uz 11 skokova, a nikako ne smijemo zaboraviti niti na Filipa Vukičevića koji je uz 18 poena skupio i osam skokova te po pet asistencija i osvojenih lopti. Kod domaćina sa 18 poena najefikasnijim se pokazao odličan Hrvoje Marin.

A-1 liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Split88:62Dubrava
Zabok82:63Sonik Puntamika
Šibenka100:89Dubrovnik
Ribola Kaštela70:76Slavonski Brod
Trogir82:84Vrijednosnice Osijek
1Zabok 126+97
2Slavonski Brod 126+55
3Trogir 126+40
4Vrijednosnice Osijek 117-2
5Sonik Puntamika 108+46
6Split 99+85
7Dubrava 810-44
8Dubrovnik 711-52
9Šibenka 513-135
10Ribola Kaštela 414-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!