Košarka

Zagorski show se nastavlja

Goran Markuš • nedjelja, 08.11.2009.
Zagorski show se nastavlja
Foto: Goran Markuš

Nakon uvodnog poraza od Trogira Zabočani su izvukli veliko slavlje najprije protiv Splićana, a zatim i Kaštela da bi u četvrtom kolu još jednim odličnim nastupom deklasirali gostujući Borik i tako zasjeli na sam vrh A-1 lige...

U protekle dvije godine osam međusobnih susreta rezultiralo je sa po četiri pobjede svake od ovih dviju momčadi što je obećavalo još jednu zanimljivu zagorsku večer. Međutim, još jednim sjajnim otvaranjem utakmice domaćin je potpuno zasjenio Borik koji se do kraja susreta nije uspio vratiti katapultiravši Zabok na sam vrh A-1 lige.

Ispred gotovo prepunih tribina igrači Dragutina Črnjevića ponovno su izašli izuzetno motivirani što rezultira vrlo brzim bijegom na sasvim solidnih sedam poena razlike. Očekivano, Neven Plantak bio je prisiljen na rotaciju koja je kratkoročno i daje rezultat dovevši goste na svega tri poena zaostatka, no Zabočani se vrlo brzo regrupiraju i nakon što tri uzastopna napada gostiju prekidaju vrlo atraktivnim blokadama na prvi odmor odlaze sa velikih 12 poena prednosti.

Nakon uvodnih nekoliko minuta druge četvrtine obrana gostiju profunkcionirala je i činilo se kako bi se Borik predvođen stopostotnim Ivom Ivanovom (17 poena, 4 skoka), prošlosezonskim igračem Zaboka, vrlo lako mogli potpuno vratiti u susret. Međutim, nakon nekoliko dvojbenih sudačkih odluka po obje momčadi Zabok se probudio i preko večeras sjajnog Roberta Leža (17 poena) i trice Danijela Krajačića (12 poena, 7 skokova) do poluvremena se vraća na sigurnih 12 poena prednosti.

Ono malo nade ostale u navijačima gostiju izgubljeno je u trećoj četvrtini kada naprosto fantastičnim nastupom domaćini na čelu sa sjajnim Ivanom Tomeljakom (20 poena, 5 asistencija) vrlo brzo bježe iznad + 15 da bi četvrtinu završili sa ogromnih 18 poena razlike. Kako je pitanje pobjednika bespogovorno već bilo riješeno svoju priliku dobile su i mlade nade klubova, Filip Tomek i Josip Mrkić koji iskorištavaju pruženo i postižu svoje prve poene u A-1 ligi.

Nakon što su otpraćeni ovacijama s tribina igrači napustili teren kratko zbrajanje koš razlike Zagorcima je donijelo još jednu veselu vijest. Naime, nakon četiri odrađena susreta upravo je Zabok zasjeo na vrh A-1 lige koji drže sa 22 poena "viška" u usporedbi sa drugoplasiranom Dubravom.

A-1 liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Split88:62Dubrava
Zabok82:63Sonik Puntamika
Šibenka100:89Dubrovnik
Ribola Kaštela70:76Slavonski Brod
Trogir82:84Vrijednosnice Osijek
1Zabok 126+97
2Slavonski Brod 126+55
3Trogir 126+40
4Vrijednosnice Osijek 117-2
5Sonik Puntamika 108+46
6Split 99+85
7Dubrava 810-44
8Dubrovnik 711-52
9Šibenka 513-135
10Ribola Kaštela 414-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!