Hrvatski kup, osmina finala, 27.10.2009, 17:00 h, Šibenik, stadion Šubićevac, gledatelja: 1500
Suci: Marin Mlinar (Zagreb), Danijel Janošević (Zagreb) i Marin Čavlina (Zagreb)
Šibenik
Šibenik
Ermin Zec 5', 35'
Ivan Fuštar 22'
Krešimir Makarin 86'
4:0(3:0) Rijeka
Rijeka

Šibenik express nezaustavljiv

Ivana Jurica • utorak, 27.10.2009.
Šibenik express nezaustavljiv
Foto: Martina Japundžić

Nakon dugih 16 godina šibenski prvoligaš ponovno će zaigrati u četvrtfinalu Kupa Hrvatske. Iako su Šibenčani očekivali tešku utakmicu protiv Rijeke koja je najavljivala pohod na pobjedu, želje momčadi s Kantride vrlo brzo su se ugasile. Gosti su bili blijedi kao nikada do sada na Šubićevcu, pa su već nakon pola sata igre šibenski Modri, na krilima maestralnog Ermina Zeca, riješili pitanje pobjednika. Konačnih 4:0 realan su prikaz stanja na terenu i igre koju su Šibenčani i Riječani prikazali.

Šibenik
Šibenik
Rijeka
1
Goran Blažević
3
Igor Budiša
4
Velimir Vidić
(do 68')
6
Mladen Jurčević
7
Ermin Zec
(do 72')
10
Mehmed Alispahić
11
Zeni Husmani
14
Stipe Bačelić-Grgić
18
Ivan Medvid
19
Ivan Fuštar
20
Arijan Ademi
(do 58')
Pričuvni igrači
21
Ivan Božić.
58'
5
Alvin Karadža
68'
23
Krešimir Makarin
72'
Trener
Branko Karačić
1
Velimir Radman
20
Ramon Fernandez
(do 72')
26
(do 46')
28
(do 61')
30
Jonathan Germano
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Vulić

Nikada Rijeka nije odigrala tako beskrvnu utakmicu na Šubićevcu. Premda su najavljivali da im je susret u Krešimirovu gradu utakmica sezone na terenu se to nije dalo primijetiti. Šibenčani su, s druge strane, odigrali jednu od najboljih utakmica otkako ih je preuzeo Branko Karačić. Sve je u njegovoj momčad štimalo kako treba, a posebno dojmljiv je i ovog je puta bio Ermin Zec koji iz utakmice u utakmicu potvrđuje da je najbolji napadač u Hrvatskoj.

Već u petoj minuti riječki vratar Radman prvi je put morao u mrežu po loptu. Raspoloženi Bačelić-Grgić dodao je loptu Zecu koji s ruba kaznenog prostora pogađa suprotan kut riječkog gola. Gosti se nisu oporavili od početnog šoka, a uslijedio je novi. U 22. minuti Bačelić-Grgić ponovno je bio asistent, izveo je korner na prvu stativu, točnu na glavu mladog Ivana Fuštara koji postiže svoj prvijenac u šibenskom dresu.

Pet minuta kasnije u jednoj gužvi u kaznenom prostoru Rijeka pao je Igor Budiša, ali sudac Mlinar samo je odmahnuo da se igra dalje. Isto je pokazao i na suprotnoj strani kad je na nakon slobodnog udarca Ramona Fernandeza lopta pogodila ruku jednog šibenskog igrača koji je štitio lice. U 34. minuti sudac je zbog simuliranja žutim kartonom nagradio Pamića koji je pao u kaznenom prostoru Šibenika, a zbog prosvjeda tom je prilikom isključen i pomoćni trener Rijeke Danijel Šarić.

Dvije minute kasnije fantastična lopta Husmanija za Zeca koji lakoćom i drugi put matira riječkog vratara Radmana. Zaista je fascinantna lakoća kojom brzonogi bugojanski napadač trese mreže i vara suparničke igrače. Do kraja poluvremena bilježimo još jedan bijeg Zeca koji, s dvojicom suparničkih igrača na leđima, pada u šesnaestercu Rijeke, ali niti ovoga puta Mlinar ne pokazuje na bijelu točku. O igri Vulićeve momčadi svjedoči i podatak da osim nekoliko udaraca iz daljine pravih prilika i nisu imali.

U nastavku Šibenik je u potpunosti kontrolirao igru. Uzbuđenja pred vratima, uglavnom Rijeke, nije bilo mnogo kao u prvom dijelu, a na drugoj strani, gosti nisu niti ugrozili praktički besposlenog vratara Šibenika Gorana Blaževića. Jedna od rijetkih opasnosti u drugom poluvremenu dogodila se u 56. minuti kad je nakon ubačaja Ademija vratar Radman loptu izboksao ispred natrčalog Alispahića.

Sve što smo od Rijeke vidjeli u nastavku bio je slobodan udarac Ramona Fernandeza u 60. minuti, ali i to je otišlo daleko od okvira gola. Nije niti Šibenik imao puno više prilika, ali s obzirom na rezultat nije bilo potrebe da se i dalje juri prema golu. Nešto je trebalo ostaviti i za subotnji susret protiv Karlovca. Izvadio je tako trener Karačić fenomenalnog Zeca koji je zaradio ovacije cijelog stadiona i uveo drugog napadača Makarina.

I baš je Makarin u 86. minuti zapečatio sudbinu Rijeke. Božić je s desne strane šibenskog napada prebacio loptu na drugu stranu za Alispahića koji povratnom loptu pronalazi Makarina koji nema težak zadatak. Pogađa praznu mrežu za konačnih 4:0.

Super uvjerljivo odradili su Šibenčani susret osmine finala Kupa protiv Rijeke. Nakon što su nakon devet godina slavili na Poljudu, prekinuli su još jednu, puno dužu tradiciju. Drugi put otkako je HNL-a, a poslije 16 godina plasirali su se u četvrtfinale Kupa Hrvatske. S nestrpljenjem će se u Šibeniku iščekivati ždrijeb četvrtfinalnih utakmice koje će se igrati 25. studenog i 09. prosinca.

Hrvatski kup

osmina finala

Istra 19610:1Slaven Belupo
Zagreb3:1Segesta
Osijek1:0Inter-Zaprešić
Šibenik4:0Rijeka
Varaždin2:1Karlovac 1919
Jaska Vinogradar1:4Dinamo
Pomorac9:0Rudar Labin
Hajduk5:1Moslavina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!