Hrvatski kup, osmina finala, 27.10.2009, 17:00 h
Varaždin
Varaždin 2:1 Karlovac 1919
Karlovac 1919

Varteks prošao u četvrtfinale

Ivana Strahija • utorak, 27.10.2009.
Varteks prošao u četvrtfinale
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dobru utakmicu punu akcije priuštili su Varaždinci i Karlovčani gledateljima u osmini finala Kupa, a po isteku 90 minuta bolji od igrača Igora Pamića bili su momci Dražena Beseka.

Varteks – Karlovac 2:1 (1:1)

Osmina finala Kupa
Varaždin, stadion Varteksa, gledatelja 800
Suci: I. Križarić, B. Križarić (oba Čakovec), Olujić

Strijelci: 1:0 Mumlek 36. 11 m, 1:1 Štefančić 41., 2:1 Mujanović 59.
Žuti kartoni: Sunara, Lajtman

Varteks: Krklec, Punčec, Mujanović (od 90. Conjar), Mumlek, Šimek, Tkalčić, G. Vuk (od 80. A. Vuk), Prahić, Golubar, Škvorc, Hojski (od 90. Radiček)

Karlovac: Sunara, Pilipović, Barić, Štefančić (od 68. Dujanić), Novinić, Jerneić, Lajtman (od 78. Matika), Kovačević, Pamić, Bunoza, Karabatić

U prvih 15-tak minuta susreta bilježimo nekoiko lijepih akcija, treba spomenuti loptu Hojskog za Tkalčića, koji ipak nije najbolje postavljen, udarac Mumleka pored gola, te akciju samog Hojskog koji je protegnuo vratara bijelih Sunaru. Karlovčani su za to vrijeme dvaput prešli centar s loptom.

Još je jednom Mumlek lijepo namjesto za Golubara, ali ovaj odličnu loptu šalje daleko iznad gola. Dobra je bila i suradnja Mujanovića i slavljenika Mumleka, ali su vrlo uspješno igru Varteksa anulirali obrambenjaci Karlovca, njih ukupno devet u 16 metara.

Iznenađuju u 27. minuti Karlovčani kontrom, na koju su se Varaždinci već trebali naučiti, ali udarac Kovačevića izbija vratar Krklec, a Štefančić je potom u zaleđu pa odbijenu loptu ne može iskoristiti.

O onda u 36. minuti Sunara ruši Tkalčića u karlovačkih 16 metara, a to je prava prilika da Mumlek s bijele točke postigne gol za 1:0 Varteksa. No, samo je pet minuta trajalo slavlje White Stonesa, kad je Pamić iz kornera poslao loptu u peterac domaćih, a Štefančić je dobro namjestio glavu i zatresao mrežu Varteksa za izjednačenje 1:1.

U prvih desetak minuta drugog dijela Varaždinci su u opsadi pred golom Sunare, koju prekida kontranapad u kojem Štefančić loptu pokušava prebaciti na drugu stranu, a Punčec je propušta zaustaviti, no na sreću Jerneić tek prebacuje gol Krkleca.

Kazna stiže u 59. minuti. U brzoj akciji Tkalčić prolazi po boku i centrira za Mujanovića, koji izlazi iz drugog plana i matira nemoćnog Sunaru. 2:1 ohrabrilo je Varaždince, pa su sve drskiji u razbijanju karlovačkih redova. Dar-mar u 65. minuti priređuju Hojski, Tkalčić i Prahić, no lopta ipak nije ušla na pravo mjesto.

Moramo spomenuti i gredu Mujanovića, nakon dobre asistencije Šimeka u 77. minuti. Par minuta kasnije jaku loptu prema varaždinskim vratima upućuje Novinić, ali je mladi vratar Krklec spreman na izazov.

Mogli su u još barem jednoj prilici utakmicu u produžetke odvesti Karlovčani, korner je imao dvije minute pred kraj Pamić, a nije bilo mirno ni pred gostujućim vratima, kojima prijeti A. Vuk.

No, utakmica završava s 2:1, a Varaždinci prolaze u četvrtfinale Kupa.

Hrvatski kup

osmina finala

Istra 19610:1Slaven Belupo
Zagreb3:1Segesta
Osijek1:0Inter-Zaprešić
Šibenik4:0Rijeka
Varaždin2:1Karlovac 1919
Jaska Vinogradar1:4Dinamo
Pomorac9:0Rudar Labin
Hajduk5:1Moslavina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!