Košarka

"Razočaravajuće"

Vedran Babić • subota, 19.09.2009.
"Razočaravajuće"
Foto: Nikola Movrić

Hrvatski izbornik Jasmin Repeša izjavio je za službenu stranicu Eurobasketa kako je poraz od Slovenaca u četvrtfinalu bilo jako teško podnijeti...

"Naravno da je razočaravajuć način na koji smo izgubili. Kontrolirali smo utakmicu prvih 19 minuta i šteta je što se ona tehnička pogreška morala dogoditi na samo 15 sekundi do poluvremena. Nakon minute odmora, dopustili smo im da postignu tricu. U nastavku nismo igrali kako treba, dok su Slovenci bili puno bolji i popravili skok. Što reći? Pobijedili su", izjavio je Repeša poslije uistinu razočaravajućeg poraza poslije vodstva od plus 15 krajem prvog poluvremena.

Slovenski izbornik Jure Zdovc hvalio je svoje igrače poslije povijesnog plasmana u polufinale: "Napokon smo dobili nagradu za sve ove pobjede i vjeru u ono što radimo plasmanom u polufinale. Jako sam sretan, no danas nas čeka jedna sasvim druga utakmica jer će svi od nas očekivati pobjedu. Nadam se da ćemo se dobro držati i da ćemo u konačnici proći u finale."

Bivši igrač i trener Splita ističe kako je Slovenija jako mala država i da je ovo polufinale ogroman uspjeh. "Ovo je treći put da smo u četvrtfinalu i naravno da nam je trebalo malo vremena za idući korak. Ne možete tek tako doći do finala. Morate naučiti igrati ovakve utakmice."

"Kada sam preuzeo momčad, postavio sam sebi jedan cilj - osvojiti medalju. Unatoč svim ozljedama, igrači i dalje vjeruju u sebe i to je razlog zbog kojeg igramo dobro."

Prvo ime utakmice bio je Erazem Lorbek s 27 koševa, osam skokova i tri oduzete lopte za 39 minuta igre. Evo što je on izjavio: "Tako sam sretan zbog svoje momčadi, ali i države. Oduvijek smo imali nekakvu mentalnu blokadu kad bismo stigli u četvrtfinale i sada smo to napokon prebrodili."

"Odigrali smo odličnu utakmicu, mislim da je ovo jedan od naših najvećih preokreta. Zaostajali smo 15 koševa krajem druge četvrtine, ali se nismo predali i pokazali smo volju i odlučnost kao u dosadašnjim utakmicama. Protiv Srbije nas čeka još jedan veliki test, oni imaju sjajnog trenera Ivkovića, ali mi ćemo dati sve od sebe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!