Automoto

Michael Schumacher se vraća

Matej Milanović • srijeda, 29.07.2009.
Michael Schumacher se vraća
Foto: EPA

Sedmerostruki prvak svijeta Michael Schumacher vraća se u Formulu 1. Ferrari je danas popodne dao obavijest da su Nijemca odredili kao zamjenu za nesretnog Felipea Massu.

Ferrari je pomalo, ali ne previše, iznenađujućom odlukom odlučio vratiti Michaela Schumachera u Formulu 1. Govorilo se o toj mogućnosti proteklih dana, ali je djelovala pomalo nerealno obzirom da je i Nijemac opovrgavao takve tvrdnje.

Izgledala je nekako realnija mogućnost dolaska Fernanda Alonsa. Ipak, danas popodne je Ferrari dao obavijest da je upravo sedmerostruki prvak svijeta zamjena za Felipea Massu. U obavijesti se navodi da će Schumacher zamjenjivati Brazilca sve dok on ne bude u stanju vratiti se u bolid.

Schumacher je nedugo potom potvrdio vijest i rekao zašto se odlučio vratiti: "Pričao sam sa Domenicalijem i Montezemolom danas popodne i odlučili smo da ću se ja vratiti kako bih zamijenio Massu. Najvažnije je u svemu tome da su vijesti o Felipeu pozitivne. Želim mu sve najbolje. Što se mene tiče, istina je da je za mene Formula 1 zatvoreno poglavlje, ali zbog zahvalnosti prema momčadi nisam mogao ignorirati ovakvu nesretnu situaciju. Volim se natjecati i jedva čekam da počne ovaj izazov."

Nijemac je u svojoj karijeri između ostaloga osvojio 91 Veliku Nagradu, 154 bio na postolju i 68 je puta kretao sa pole positiona. Sve ove statistike bi sada Nijemac mogao dodatno poboljšati. Uz to, bio je naravno sedam puta prvak svijeta, a pet od tih naslova osvojio je upravo s Ferrarijem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2013. u 16:01
    opet
    Obrisan korisnik