Nogomet

Mandžukić: "Mi smo najvažniji"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • utorak, 21.07.2009.
Mandžukić: "Mi smo najvažniji"
Foto: Davor Sajko

Dinamovi nogometaši bili su prilično zadovoljni nakon što su preskočili prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu prvaka, komplimentiravši pritom Pjuniku i osvrnuvši se na doživljaj igranja pred praznim tribinama...

Dejan Lovren odigrao je vrlo dobru utakmicu, osim doprinosa u obrani, stigao je i zabiti lijep pogodak glavom: U prvom dijelu nismo dobro igrali, no u nastavku je bilo puno bolje. Igrali smo protiv dobrog protivnika i nije nam bilo lako bez navijača, no pokazali smo da smo bolja ekipa i zasluženo smo pobijedili.”

Pogodak je zabio i Mario Mandžukić: ”Pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa. Odigrali smo dobru utakmicu i mislim da ćemo biti sve bolji i bolji s vremenom, da će se forma dizati. Cijela momčad je zaslužna za pobjedu koja nas vodi u idući krug natjecanja.”

Mandžo nema posebnu želju za idućeg suparnika: ”Koga god da dobijemo neće nam biti lako, ali nam je više-manje svejedno jer smo u toj priči mi najvažniji. Čudno je igrati bez gledatelja jer sve ono što se inače ne čuje, sada se čuje, i teško je tako igrati. Nadam se da se neće ponoviti.”

I Ivica Vrdoljak komplimentirao je protivnicima iz Armenije: ”Pjunik je u dvije utakmice pokazao da je ozbiljna ekipa, nije to bio tako lagan prolaz kao što smo očekivali. Dobili smo 3:0, nakon što smo se namučili u prvom dijelu. Ponavljam još jednom, Pjunik je vrlo dobar momčad. Ne bih govorio o idućem protivniku, tko bude bolji proći će dalje, pa ćemo u svakom slučaju igrati protiv dobre momčadi.”

Čudno je bez gledatelja bilo igrati i Ettou: ” Nismo dobro otvorili utakmicu, no u drugom dijelu zaigrali smo borbenije i ozbiljnije te na kraju upisali uvjerljivu pobjedu. Stvarno je teško igrati bez publike, bez BBB-a koji nam daju dodatni poticaj.”

Vratar Tomislav Butina složio se sa suigračima iz polja da Pjunik nije bio bezazlen: ”Razmišljao sam što vam reći nakon utakmice, i moram reći da smo igrali protiv ozbiljnog protivnika. Dok su imali snage u prvom dijelu i dok su puno trčali igrali su stvarno odlično, duplirali su gotovo svakog igrača i bilo ih je svugdje. Bilo je za očekivati da će pasti u nastavku jer je objektivno teško tako igrati 90 minuta ekipi kao što je Pjunik. Mi smo strpljivo igrali, a kada smo poveli 1:0 bilo nam je puno lakše igrati jer smo mogli igrati smirenije i strpljivije. ”

Butina je dodatno pojasnio kako je igrati pred praznim tribinama: ”Užas! Ne toliko da su nedostajali gledatelji, nego me osobno iritiralo što se sve čuje. Kada se sve to čuje, onda to odvlači koncentraciju. Čuju se komentari svih igrača koji se ne bi trebali čuti i koji znaju zasmetati. ”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!