Nogomet

Kako su igrali: Jedva dovoljno

Tomislav Pacak • utorak, 21.07.2009.
Kako su igrali: Jedva dovoljno
Foto: Davor Sajko

Nisu se Dinamovi nogometaši proslavili protiv Pjunika, ali su uspjeli u osnovnom naumu – prolasku u 3. pretkolo Lige prvaka. Stoga i ocjene ne mogu biti drugačije nego – prolazne…

Tomislav Butina: Ovoga puta Butina nije bio Dinamov spasitelj, ali je mogao biti tragičar da su armenski napadači bili malo spretniji pred njegovim golom nakon nekoliko izleta u prazno.

Etto: Puno više pokazao je u Erevanu kada je bio prodorniji i puno češći gost Pjunikove polovice. Činilo se da je to naznaka onog pravog Etta, ali ovo je bio korak unatrag za Dinamovog desnog beka.

Igor Bišćan: Navikli smo i na sigurnije partije Dinamovog kapetana, dopustio je da ga armenski napadači nekoliko puta nadmudre, bilo je tu nekoliko neuvjerljivih procjena pa je ovoga puta bolji dio stoperskog para bio suigrač mu Lovren. Šteta što je propustio nekoliko dobrih prigoda u šesnaestercu gostiju.

Dejan Lovren: Puno bolji i sigurniji nego što je bio u Erevanu, nije si dopustio “black-out” s koncentracijom te je kao takav predstavljao glavni oslonac Dinamove obrane. Uz dobru igru u obrani, Lovren je postigao i vrlo lijep pogodak glavom, pa je ukupna ocjena definitivno jedna od najboljih u modrim redovima.

Carlos: Ničime se nije istaknuo, kako nečim pozitivnim, tako ni nečim negativnim, svoj posao odradio je korektno.

Pedro Morales: Dvostruki asistent, mogao je skupiti i hat-trick asistencija da je Bišćan bio malo precizniji. Iako se u igri vidjelo da Morales još nije sto posto, zbog učinka i niza dobro izvedenih prekida zaslužuje status igrača utakmice.

Milan Badelj: Lijepim pogotkom pokrio je dosta slab nastup, s puno pogrešnih dodavanja i malo pravih poteza. Možda čak bolji defanzivno nego ofenzivno, a jasno je da nije zbog toga u prvoj momčadi Dinama.

Ivica Vrdoljak: Jedna od slabijih partija Vrdoljaka u Dinamovom dresu, gotovo u potpunosti je izostao njegov doprinos napadačkoj igri Modrih, a protiv Pjunika to ipak ne može ispraviti nekom velikom trkom ili rolom u defanzivi.

Sammir: Dosta se trudio, vraćao i u obranu, usput i griješio, pred kraj svoje uloge u utakmici uspio i zabilježiti asistenciju koja njegovom nastupu daje pozitivan ton.

Mario Mandžukić: Odlučujući pogodak sakrit će mnogo toga lošeg – promašene dvije odlične šanse sugeriraju da Mandžukić još nije vrhunska kvaliteta, a nije još ni uigran sa svojim napadačkim partnerom Papadopoulosom. Nadajmo se da će pogodak otvoriti Mandžinu pipu…

Dimitros Papadopoulos: Loša partija grčkog napadača, malo toga mu je polazilo za nogom. Nije još ni u pravoj formi niti se poznaje sa suigračima, pokazao je tek da bi u skoku mogao biti opasan.

Mathias Chago (od 75. minute): Zapamtili smo jedan opasan udarac koji mu je ukrotio armenski vratar.

Ivan Tomečak (od 79. minute): U desetak minuta se istaknuo prodornošću, namjestio je i zicer Mandžukiću kojeg ovaj nije iskoristio.

Miroslav Slepička (od 82. minute): I on je stigao u odličnu šansu koju nije iskoristio, no djeluje raspoloženije od konkurenta mu iz Grčke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!