Nogomet

Mamić: "Oduševljen sam ovom predstavom"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • utorak, 21.07.2009.
Mamić: "Oduševljen sam ovom predstavom"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Zdravko Mamić pohodio je Dinamovu svlačionicu nakon utakmice protiv Pjunika, ovoga puta ne kako bi s igračima podijelio svoj bijes, već – oduševljenje…

Iako je shvatljivo da je izvršni dopredsjednik Dinama zadovoljan prolaskom u 3. pretkolo Lige prvaka, teško smo mogli očekivati ovakav izljev zadovoljstva nakon ipak ne pretjerano blistave predstave Modrih:

”Prezadovoljan sam igrom i rezultatom jer nismo ni svjesni kakvog smo protivnika pobijedili, barem po informacijama koje smo dobili o njima prije utakmice. Radi se o jednoj izvanredno fizički pripremljenoj momčadi koja je igrala svoju 25. utakmicu u sezoni, a nama je bila tek druga, pa stoga ne možemo govoriti o našoj optimalnoj fizičkoj svježini. Mi još nismo došli u formu, a imamo mnogo potencijala. Kada dobijete utakmicu i prođete dalje, morate biti zadovoljni.”

Mamića vesele izdanja Dinamove obrane: ”Nama u dvije utakmice Pjunik osim onog straha koji vas prolazi kad imaju korner nije napravio ozbiljniju šansu. Zbog toga Dinamo i Dinamov navijač mogu s optimizmom dočekati ostatak sezone jer imamo enorman potencijal za napredak. ”

Pritisak s kojim su Dinamovi igrači odigrali ovu utakmicu i pobijedili je nešto zbog čega su zaslužili poštovanje svog ”gazde”: ”Rijetko je da poslije utakmice dolazim u svlačionicu i čestitam igračima. Češće dolazim u poluvremenu i tada obično ne čestitam. Oduševljen sam jer znam što znači igrati pod pritiskom. Zamislite na što bi ličila naša sezona da nam je sreća okrenula leđa i da smo sada završili svoju europsku sezonu. Na plećima igrača i trenera je bio veliki pritisak, a da ne govorim koliko je teško igrati bez gledatelja i bez impulsa s tribina. To je najgore što si može zamisliti svaki sportaš.”

Mamić će zajedno sa sportskim direktorom Zoranom i trenerom Jurčićem u srijedu ujutro krenuti put Dublina gdje će gledati idućeg protivnika Dinama: ”Rukavina je gledao prvu utakmicu u Austriji, tako da već imamo neke informacije, no toga nikad dovoljno.”

Mamić je za kraj imao vrlo jednostavnu poruku: ”Sve u svemu, ako Dinamo bude ovakav ne treba se nikoga bojati.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!