Zimski sportovi

Češka razbila bjeloruski zid

Martina Oštrić • nedjelja, 03.05.2009.
Češka razbila bjeloruski zid
Foto: Davor Sajko

Nakon odličnih partija protiv Slovaka i Finaca jučer, danas su se, u drugoj utakmici dana skupine F, susrele reprezentacije Češke i Bjelorusije. Češka momčad bila je uspješnija, te na krilima odličnog Čajaneka odnijela pobjedu 3:0...

Gotovo 30 minuta trajalo je nadmudrivanje Čeha i Bjelorusa prije nego je pao prvi pogodak na utakmici. Bjeloruska momčad igrala je odličnu obranu te uglavnom uspjela je držati Čehe podalje od vrata. Ipak, u 30 minuti, s igračem manje na ledu, Petr Čajanek uzeo je pločicu na sredini terena te iz lijevog kuta matirao bjeloruskog vratara Kovala.

Česima se tada otvorilo. Minutu prije kraja druge trećine, Patrik Eliaš iz gotovo mrtvog kuta postiže svoj drugi gol na prvenstvu te gotovo osigurava pobjedu svojoj momčadi.

Vezane vijesti

Iako je do kraja utakmice ostalo još 20 minuta, sve je manje nade ostalo Bjelorusima za novo iznenađenje. Česi su, s druge strane, u posljednjoj trećini bili dominantniji, te vrlo lako probijali protivničku obranu. Četiri minute prije kraja utakmice Čajanek svojim drugim golom na utakmici potvrđuje pobjedu Čeha.

Bjeloruse je bodova na današnjoj utakmici stajala loša realizacija i nekoliko odličnih obrana Jakuba Stepaneka, no i današnji poraz otvara im vrata četvrtfinala, gdje će na noge Rusima.

Skupina F:
Češka - Bjelorusija 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Hokej na leduSP
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!