Zimski sportovi

Kanada lako s Norveškom

Martina Oštrić • nedjelja, 03.05.2009.
Kanada lako s Norveškom
Foto: Davor Sajko

Pobjedom od 5:1 nad Norveškom Kanađani su uspješno odradili prvi od dva skandinavska dvoboja koji ih čekaju u posljednja dva kola drugog kruga, te došli do pete uzastopne pobjede na svjetskom prvenstvu sačuvavši tako prvo mjesto u skupini F...

Većinu posla Kanađani su odradili već u prvoj trećini. Lijepom solo akcijom u 5. minuti Matthew Lombardi, s igračem više na ledu, dovodi Kanađane u vodstvo. Lombardi je na asistenciju Doughtyja s plave crte pucao Lysenstoenu kroz noge, što je za norveškog vratara bilo neobranjivo. Norvežani se međutim nisu predavali te u 12. minuti dolaze do izjednačenja.

Drugi power play gol na utakmici djelo je Madsa Zuccarella Aasena. Nakon Masonove obrane Askovog udarca Aasen se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, te spremio pak iza Masonovih leđa. To je manje više sve što su Norvežani uspjeli napraviti na današnjoj utakmici.

Vezane vijesti

Kanađane nije nimalo zbunilo izjednačenje, te su nastavili u svom ritmu. Četiri minute nakon prvog, a poslije će se pokazati i jedinog gola Norvežana u utakmici, branič Dan Hamhuis se probija kroz norvešku obranu i golom iz kuta dovodi svoju momčad u novo vodstvo.

Miran odlazak na prvi predah Kanađanima donosi Steve Stamkos pedesetak sekundi nakon drugog pogotka. Stamkos je odlično odreagirao na dodavanje Martina St. Louisa te po treći put na utakmici matirao Lysenstoen.

Druga trećina donijela je još dva pogotka. 37 sekundi nakon početka drugog perioda Lysenstoen ponovno vadi pločicu iz mreže. Krivac za četvrti kanadski gol je Jason Spezza, u trenutku kad je norveški igrač bio pred isključenjem.

Četiri pogotka u mreži natjerala su norveškog trenera Johansena da poduzme nešto, pa je Lysenstoena na vratima zamijenio Pal Grotnes, no bez većih uspjeha. Desetak minuta kasnije asistent kod prvog pogotka, Drew Doughty završava posao pogotkom za 5:1.

Porazom od Kanade Norvežani su se i teoretski oprostili od četvrtfinala prvenstva, dok će Kanađani nakon utakmice s Finskom u ponedjeljak saznati ime protivnika na putu za četvrtfinale.

Skupina F:
Norveška - Kanada 1:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!