Rukomet

Lazarov: "Nose nas navijači"

Ivana Strahija • nedjelja, 18.01.2009.
Lazarov: "Nose nas navijači"
Foto: Kristijan Komarica

Makedonski izbornik bio je zadovoljan današnjim susretom. Kako i ne bi kad su Alžirce naprosto smlavili, a osim prvih deset minuta uvjerljivo dominirali.

Kamel Akkeb danas je samo ponovio ono što smo i jučer mogli čuti: "Ušli smo dobro, no izgubili koncentraciju, potom i ritam igre. Utakmica je za nas bila jako teška, a Makedonci su u drugom dijelu igrali skoro bez problema jer mi nismo pružali otpor", objasnio je alžirski izbornik.

Zato je Saci Boultif, koji danas nije postigao ni jedan pogodak, imao nešto detaljniju analizu: "Naš napad nakon 20 minuta prestao je funkcionirati, obrana je još bila kako-tako, no sve ostalo je bilo slabo. Makedonci su nas zatvorili u krug iz kojeg nismo znali izaći, tjerali su nas na pogreške i nikako se nismo znali vratiti."

Makedonski izbornik Ilija Temelkovski prvo je pohvalio koliko su Alžirci dostojanstveno i korektno primili poraz. Potom je izrazio svoje zadovoljstvo mnogo discipliniranijom igrom: "U potpunosti su moji igrači ispunili ciljeve koje sam postavio pred njih. Bili su strpljiviji i organiziraniji u napadu i to nam je donijelo pobjedu", objasnio je Temelkovski, koji je dometnuo kako ova utakmica ipak nije bila krajnji domet Alžira.

Kiril Lazarov pak jučer nije spavao zbog nesretnog poraza od Tunisa od svega jedan razlike: "Užasno me to mučilo, doslovce nisam mogao spavati. Na sreću, danas ću spavati slatko, jer smo pobijedili golemom razlikom. Dokazali smo da znamo igrati rukomet, a nadam se da ćemo tako i nastaviti."

Pred Makedoncima je sutra još jedna stepenica više – treba se dokazati pred Poljskom, svjetskim viceprvacima: "Želimo ih iznenaditi, želimo napraviti rezultat, ali najvažnije od svega, želimo zadovoljiti naše navijače, koji su prekrasni i nose nas u svakoj utakmici", pohvalio je Kiril tribine zavijene u crveno-žuto.

SP 2009 - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Alžir19:32Sjeverna Makedonija
Tunis24:26Njemačka
Rusija22:24Poljska
1Njemačka 5147:116+319
2Poljska 5146:131+156
3Sjeverna Makedonija 5145:136+96
4Rusija 5143:145-25
5Tunis 5143:142+14
6Alžir 5114:168-540

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSP 2009
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!