Automoto

"Svi snovi su se ostvarili"

Goran Markuš • nedjelja, 02.11.2008.
"Svi snovi su se ostvarili"
Foto: EPA

Nakon možda i najveće završnice sezone Formule 1 emocije će još dugo utjecati na izjave apsolutno svih umiješanih, no posao je posao i svi želimo čuti barem poneku riječ glavnih aktera današnje uistinu veličanstvene VN Brazila…

"Prošao sam ciljem i nisam imao pojma kakav je rasplet situacije. Imam li ga, imam li ga – vikao sam u mikrofon i kad sam stigao do prvog zavoja odgovorili su mi. Taj osjećaj neću nikada zaboraviti. Svi snovi su se ostvarili", izjavio je presretan najmlađi prvak u povijesti Formule 1, Lewis Hamilton.

Naravno, Hamilton je zatražen i da ukratko prokomentira utrku: "Prije same kiše osjećao sam se prilično udobno i unatoč nekim manjim problemima sa bolidom uspijevao sam ostatak vozača zadržati iza sebe. Nažalost, tada počinje padati, a moju nešto oprezniju vožnju Vettel mudro koristi i prolazi me."

Vezane vijesti

"Nisam mogao vjerovati. Što je najgore vozio je jednako brzo kao i ja. Uistinu sam se trudio, ali nikako ga nisam uspio sustići da bi u posljednjem zavoju obojica zaobišli Glocka. Kažem vam, bilo je to nešto potpuno nevjerojatno i još uvijek zapravo nisam svjestan što se sve to danas dogodilo," izjavio je presretan Hamilton.

I dok će se u McLarenovom domu slaviti još dugo vremena mnogi obožavatelji Ferrarija možda će se još duže s tugom u očima prisjećati današnjih događaja. Međutim, najnesretniji čovjek bez pogovora je sam Felipe Massa koji je u trenutku završetka svoje utrke imao osvojen naslov prvaka: "Mislim da i sami znate kako je utrka bila naprosto savršena. Sve smo uradili kako treba i ne mogu biti ponosniji na cijelu svoju momčad."

"Ipak, ne mogu nikoga posebno izdvojiti. Od djece do najstarijih, apsolutno svi koji su me danas podržali daleko više nego što sam očekivao zaista su me dirnuli. Osjećao sam da je cijeli Brazil sa mnom i nije postojala mogućnost da ih ja osobno razočaram," lica prepunih suza izjavio je Massa.

"Napravili smo sve bez ijedne pogreške, no kad sam vidio kako Lewis prolazi pokraj Glocka izgubio sam svaki dodir sa stvarnošću. Nažalost i to je dio utrkivanja. Utrka završava kada posljednji bolid prođe ciljem i mislim da moramo biti ponosni pokazanim, a nikako ne smijemo ni zaboraviti našu sigurnu pobjedu u ukupnom poretku konstruktora," poručuje Felipe Massa.

Iako je posljednju utrku ove sezone pretvorio u totalni cirkus mladi Sebastian Vettel nije niti znao što se to uistinu događa: "Nisam imao pojma na kojoj poziciji vozim pošto je staza bila u katastrofalnom stanju zbog čega nisam uspio niti baciti pogled na pit board".

"Nakon što je Hamilton otišao malo preširoko nakon prolaska Kubice bez većih problema ga prolazim, no nisam niti slutio što je to zapravo za njega značilo. Iskreno, bolje da nisam jer sam se ovako mogao potpuno posvetiti osvajanju novih pet bodova za svoju ekipu učvrstivši našu sedmu poziciju u ukupnom poretku konstruktora," poručio je Vettel.

I Timo Glock, vozač koji je propuštanjem Hamiltona i Vettela samo 200-njak metara prije cilja ostvario sve snove mladog Britanca, također je imao nešto za pridodati: "Bio sam na suhim gumama i potpuno sam izgubio kontrolu nad bolidom tijekom to famoznog, posljednjeg kruga. Moram priznati da sam i više nego zadovoljan šestim mjestom do kojeg sam stigao u ovakvim, zaista nevjerojatnim okolnostima".

Drugoplasirani Fernando Alonso vrlo je zadovoljan današnjom utrkom i petim mjestom u ukupnom poretku vozača: "Danas smo ponovno postigli svoj maksimum. Momčad je donijela vrlo važne odluke u najbolje moguće vrijeme i mislim da nitko ne može biti nezadovoljan konačnim rezultatom."

Niti Kimi Raikkonen koji se današnjom trećom pozicijom popeo i u ukupnom poretku na treće mjesto, ispred danas tek 11. Roberta Kubice i više je nego zadovoljan konačnim ishodom: "Iako mi je uistinu žao Masse naš današnji cilj bilo je osiguranje vodeće pozicije u poretku konstruktora u čemu smo i uspjeli. Nažalost, naslov prvaka za Felipea nije ovisio samo o nama zbog čega mislim da i Massa može biti i više nego ponosan onim što je danas pokazao na "svojoj" stazi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!