Ostali sportovi

"Mi igrači smo najviše razočarani"

Goran Markuš • nedjelja, 24.08.2008.
"Mi igrači smo najviše razočarani"
Foto: FaH

Što reći nakon poraza u posljednjem susretu rukometnog turnira na Olimpijskim igrama, poraza kojim se naša rukometna reprezentacija oprostila od brončanog odličja. Upravo na ovo pitanje nakon utakmice tražili su se odgovori od očito vrlo razočaranih rukometaša…

Naš najbolji rukometaš, Ivano Balić prvi je skupio snage da ukratko prokomentira današnji ogled sa Španjolcima: "A što reći? Ima dana kada te tijelo sluša, no nažalost to nije bio slučaj danas. Iako Španjolci nisu igrali ništa posebno naprosto je strašno kako smo pali u posljednjih deset minuta, a pali su upravo igrači koji zbog ozljeda i operacija nisu u potpunosti prošli pripreme."

"Kako smo mi reprezentacija koja uvijek ide barem na medalju shvaćam da će ljudi kod kuće biti razočarani četvrtim mjestom, no moram napomenuti kako smo upravo mi igrači najviše razočarani. Samo se nadam da ćemo na Svjetskom prvenstvu kod nas ponovno svi biti zdravi i neozlijeđeni jer tada rezultat više ne bi izostao", izjavio je Balić.

S Balićem se slaže i vrlo tužan hrvatski stup obrane, Davor Dominiković: "Iako smo vodili od početka nije izgledalo dobro. Svaki od nas je napravio maksimum, ali svejedno sam strašno razočaran. Prelako smo im dopustili da se odvoje u drugom dijelu i u tim trenutcima smo ispustili broncu iz naših ruku."

Igor Vori, još jedan od ključnih igrača naše reprezentacije nije mogao sakriti veliko razočaranje današnjim ishodom susreta protiv Španjolaca: "Mi smo im poklonili ovu utakmicu. Kad smo ih u prvom poluvremenu imali trebali smo napraviti puno veću razliku od ona dva gola do koja smo stigli. Kad smo u drugom poluvremenu pali, obrana se srušila, a oni su nam zabili više golova nego itko u povijesti. I sada se samo mogu pitati za što smo radili i mučili se protekla dva i pol mjeseca? Nažalost, jedno su želje, a drugo mogućnosti i najbolje je sve to prespavati da se emocije slegnu i mi se, napokon, malo odmorimo."

Niti izbornik naše reprezentacije, Lino Červar nije mogao naći prave riječi koje bi opisale razočaranje konačnim ishodom današnjeg susreta: "Teško je komentirati utakmicu u koju ulaziš sa toliko umornih i neraspoloženih igrača. Susret sa Francuzima nas je iscrpio i Španjolci su jednostavno pronašli više motiva i snage za današnji ogled. Čak i kod vodstva u prvom poluvremenu imao sam predosjećaj da utakmica neće završiti dobro."

Ipak, Červar nije zaboravio napomenuti kako se rezultat ostvaren na Olimpijskim igrama nikako ne može okarakterizirati kao totalni neuspjeh: "Jedino žalim zbog pada u drugom poluvremenu. Klonuli smo duhom i tijelom, igrali smo bez žara i na kraju pali bez ispaljenog metka. Moram napomenuti kako po ovoj utakmici ne valja stvarati loš dojam o našem nastupu. Ušli smo među četiri reprezentacije i pritom pobijedili europske prvake Dance usprkos brojnim ozljedama i problemima igrača. Ponosan sam na naše reprezentativce i siguran sam da hrvatski rukomet ima svjetlu budućnost!"

Završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

za 3. mjesto

Hrvatska29:35Španjolska
1Francuska 380:70+106
2Španjolska 394:89+54
3Island 391:88+34
4Danska 261:52+92
5Poljska 259:60-12
6Hrvatska 378:84-62
7Rusija 252:56-40
8Južna Koreja 250:66-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!