Nogomet

Prava zahvala

Zoran Zdelar • nedjelja, 09.03.2008.

Srećko Lušić napravio je odličan posao kad je u momčad doveo Željka Malčića, koji je prije toga zabijao na petoligaškim travnjacima i sve mu se to sada višestruko vraća. Malčić je ove sezone dosad postigao devet golova u prvenstvu, a jedan je od najzaslužnijih što je Slaven Belupo tako lagano pao na gostovanju u Vinkovcima ovog vikenda. S dva pogotka na najbolji je mogući način zahvalio na ukazanom povjerenju...

Slika 4 od 5.

Vratar

Dragan Stojkić (Zagreb) – Vratar Zagreba definitivno je najzaslužniji što se njegova momčad vraća kući s barem jednim osvojenim bodom. Obranio je nekoliko iznimno dobrih udaraca i podsjetio na one dane kad ga se smatralo ponajboljim vratarom u Hrvatskoj. Posljednji rezultati Zagreba izbacili su ga malo iz tog kruga, no on je i dalje na iznimno visokoj razini.

Obrana

Slika 2 od 2.
Foto: Sandro Donda

Naum Batkoski (Zadar) – Nisu Riječani bili previše opasni na gostovanju u tradicionalno neugodnim Stanovima, a među zaslužnijima što je njihov najbolji napadač Radomir Đalović bio gotovo potpuno nevidljiv je i odličan Batkoski u srcu obrane Zebićeve momčadi.

Igor Tudor (Hajduk) – Splićani su pružili vrlo dobar otpor Dinamu na gostovanju u Maksimiru u derbiju kola, a u gostujućim redovima svojom se igrom možda najviše istaknuo iskusni Igor Tudor koji je vrlo dobro obavljao svoj zadatak. Igrao je iznimno dobro te ne čudi što je Jarni hvalio njegov nastup neposredno nakon završetka susreta.

Ivan Medvid (Cibalia) – Lijevi strana Cibalije protiv Slaven Belupa je bila odlična. Dok je za ofenzivan dio više bio zadužen Bagarić, u defenzivnom dijelu odličan je bio iskusni Medvid. Nogometašima iz Koprivnice nije bilo nimalo lako u Vinkovcima proći po toj strani.

Veza

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Ivica Vrdoljak (Dinamo) – Nakon sjajne igre na Kantridi protiv Rijeke, Vrdoljak je bio odličan i u najvećem hrvatskom nogometnom derbiju. Osim što se odlično snašao nakon izvođenja kornera i tako osigurao svojoj momčadi pobjedu, Vrdoljak je bio iznimno siguran i u obrambenom dijelu. U duetu s Vukojevićem stvarno nikome nije lako protiv Dinama stvarati prilike kroz sredinu terena.

Mensur Mujdža (Zagreb) – Bio je Mujdža uz Stojkića najbolji igrač iz gostujućih redova ove subote u Gradskom vrtu. Iznimno opasan na svom desnom boku. Ćiro može biti vrlo zadovoljan njegovim angažmanom, a uostalom, donio mu je i bod nakon što je u 62. minuti svladao Skendera.

Ivan Bulat – Veznjak Šibenčana s dva je gola svoju momčad poveo prema pobjedi, a onda je iz igre morao ranije od ostalih zbog ozljede. Rutinirano je realizirao jedanaesterac, dok je kod drugog gola efektno pogodio suprotne rašlje. Bio je raspoložen za igru, te je pokazao da je Šibenik u njemu dobio vrlo jak adut za proljeće.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Davor Bagarić (Cibalia) – Tek kad mu je trener Lušić javno zaprijetio da bi uskoro vrlo lako mogao završiti na klupi ukoliko ne počne ponovno davati sve od sebe na utakmici, Bagarić je proigrao onako kako zna. Asistirao je kod trećeg gola, a bio i gotovo nezaustavljiv tijekom cijele utakmice protiv Slaven Belupa.

Napad

Krešimir Makarin (Šibenik) – Napadač Šibenika bio je glavna prijetnja čakovečkom vrataru. U drugu proljetnu pobjedu svoje momčadi ugradio je pogodak i dvije asistencije, te je još tri-četiri puta opasno ugrozio gol gostiju. Postigao je zaista lijep gol prevarivši svog čuvara i pogodivši suprotan gol gostiju, što je ujedno bio i 500. Šibenikov gol u I. HNL.

Željko Malčić (Cibalia) – Vjerojatno najveće iznenađenje kola je upravo uvjerljiva pobjeda Cibalije nad Slaven Belupom, a igrač susreta je upravo Malčić s dva postignuta pogotka. Imao je osim toga još nekoliko iznimno lijepih prilika, no njih ipak nije uspio iskoristiti.

Milan Pavličić (Osijek) – Osječki napadač mogao je u dvoboju sa Zagrebom biti i znatno bolji, no i ovako je bio iznimno dobar te je još u ranoj fazi vrlo lijepim pogotkom doveo svoju momčad u goste. Ostaje ipak žal za nekim njegovim prilikama, no bio je iznimno angažiran i u razigravanju svojih suigrača te ih je nekoliko puta gurnuo u odlične prilike.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!