Nogomet

Musa zabio u teksaškom derbiju, Messi dominirao u pobjedi Inter Miamija

Petar Jenjić • nedjelja, 28.04.2024.
Musa zabio u teksaškom derbiju, Messi dominirao u pobjedi Inter Miamija
Foto: EPA

Sinoć je odigrano 13 utakmica u američkom MLS-u, a posebno se izdvaja novi pogodak Petra Muse koji je ovoga puta poentirao u pobjedi Dallasa protiv Houston Dynama. Lionel Messi odigrao je odlično u pobjedi Inter Miamija kod New England Revolutiona...

Hrvatski nogometaš Petar Musa postigao je pogodak za FC Dallas koji je na domaćem terenu s 2:0 bio bolji od Houston Dynama. To mu je prva pobjeda još od kraja veljače i slavlja protiv San Jose Earthquakesa.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti su ostali s igračem manje u petoj minuti nakon isključenja Griffina Dorseyja, a početkom nastavka, u 55., Musa je doveo svoju momčad u vodstvo. U osmom nastupu u MLS-u tako je stigao do svog trećeg pogotka, a drugog u dvije utakmice.

Pobjedu u velikom teksaškom derbiju za Dallas potvrdio je Sebastian Ibeagha u 80. minuti. Musa je odigrao svih 90 minuta za svoju momčad.

Damir Kreilach ušao je u igru u 87. minuti za Vancouver Whitecapse koji su na gostovanju kod New York Red Bulla remizirali 1:1. Goste je u vodstvo doveo Brian White u 15. minuti, dok je bod domaćinu donio Lewis Morgan u 56. minuti.

Kristijan Kahlina branio je za Charlotte FC na gostovanju kod New York Cityja, imao je nekoliko dobrih intervencija, ali njegova momčad ipak je poražena rezultatom 2:1. To joj je bio treći poraz u zadnje četiri utakmice.

Charlotte je povela preko Kerwina Andresa Calderona Vargasa već u trećoj minuti, a preokret domaćinu donijeli su Keaton Alexander Parks i Alonso Martinez.

Inter Miami upisao je svoju treću pobjedu zaredom nakon što je slavio na gostovanju kod New England Revolutiona s 1:4. Domaćinu je to bio četvrti uzastopni poraz.

New England je poveo već nakon 38 sekundi i pogotka Tomasa Chancalaya. Poravnanje Interu donio je Leo Messi u 32. minuti, da bi u 68. Argentinac postigao svoj drugi pogodak, ovoga puta nakon odličnog proigravanja Sergija Busquetsa.

Na 1:3 povisio je Benjamin Cremaschi u 83., samo osam minuta po ulasku u igru, dok je pobjedu, na asistenciju Messija, potvrdio Luis Suarez u 89. minuti.

Dodajmo i to da Dario Župarić zbog ozljede nije bio u kadru Portland Timbersa koji su poraženi na gostovanju kod Los Angeles FC-a rezultatom 3:2.

MLS:
FC Dallas - Houston Dynamo 2:0
Los Angeles FC - Portland Timbers 3:2
New England Revolution - Inter Miami 1:4
New York City - Charlotte FC 2:1
New York Red Bulls - Vancouver Whitecaps 1:1

FOTO: EPA/JOSE SENA GOULAO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!