Nogomet

Osijek - Šibenik: Sekunda za dostojan oproštaj

Vedran Stilin • subota, 19.05.2007.

Eto ga, okončano je i posljednje ovosezonsko kolo Prve HNL. Klubovi koji su još ljetos međusobnim okršajem na Šubićevcu otvorili lov na bodove, danas su taj isti lov okončali u Gradskom vrtu...

Gotovo je. Još jedna sezona je iza nas. Netko će reći napokon, dok će kod drugih iz grada na Dravi ostati malo tuge jer momčad je tek u posljednjim kolima pokazala pravo lice, dok je ono sramežljivo iz većeg dijela sezone zaboravljeno. S druge strane Šibenik će ovu 2007. godinu još dugo pamtiti jer stigli su do četvrtoga mjesta u konačnici što je bez ikakve dvojbe najveći uspjeh u klupskoj povijesti.

Poredak na tablici gotovo kao da se preslikao na terenu u prvih 45 minuta jer gosti iz Šibenika pokazali su se kao čvrst i neugodan protivnik, najbolje demonstriravši zašto su u društvu vodeće četvorke. Tako u 14. minuti Brazilac Gabriel izlazi sam pred Skendera te iz tri čista pokušaja ne uspijeva svladati povremenog hrvatskog reprezentativca. Osam minuta kasnije gosti okrunjuju bolju prezentaciju pa nakon sjajnog solo prodora Bulata lopta stiže do Govića kojemu nije ostao pretežak zadatak zabiti za 0:1.

I sljedeće dvije prigode dogodile su se u domaćem kaznenom prostoru. Prvo je Gabriel nakon ubačaja iz kuta glavom pogodio okvir gola, da bi nekoliko trenutaka kasnije Čaval oprobao svoj udarac, međutim osječka jedinica bila je spremna na to. Ako vam kažemo kako je Jukić solidnim udarcem u 38. minuti prvi puta priprijetio Šibeniku, onda vam je sve jasno kakvu jadnu izvedbu su Osječani priredili svojim navijačima na oproštaju sezone.

Jad se tri minute kasnije pretvorio u tragediju nakon što je Kartelo odlično opalio s 25 metara, a Skender uspio samo odbiti do Grizelja koji bez većih poteškoća udvostručuje vodstvo gostiju. Zvižduci s tribina na kraju prvog dijela dovoljno govore o nezadovoljnoj publici koja je ipak mnogo više očekivala od Lončarevićeve momčadi, a zauzvrat su dobili samo dvostruki hladan tuš.

Mudri brk očito je u svlačionici održao pravu lekciju jer u drugih 45 minuta gledamo puno bolji Osijek, dok se Šibenik zadovoljan vodstvom nesvjesno povukao na svoju polovicu. To je rezultiralo brzim prigodama već u prvim minutama nastavka. U prvoj tako Pavličić obilazi golmana, no lagana lopta upućena u okvir ne prelazi gol liniju jer se tamo našao netko iz šibenske obrane.

Minutu kasnije novopečeni bosanskohercegovački reprezentativac Šolić okušava svoj odličan udarac, a nakon njega bezuspješno je pokušao i Jukić. To je bio pokazatelj da se nešto kuha u gostujućem šesnaestercu zbog čega se samo čekao trenutak kada će Čavlina vaditi loptu iz svoje mreže. I dočekao ga je. Igrala se 68. minuta, Babić je prošao po desnoj strani, ubacio za Jukića koji u padu efektno zahvaća loptu glavom i sprema je u suprotni kut za smanjenje vodstva Šibenika.

Jukić je u novoj prigodi u 77. minuti kada svojom manje efikasnom desnom nogom prebacuje okvir gola. Naleti domaćina tada su bili sve češći i opasniji što najbolje govori prigoda iz 86. minute u kojoj Vitaić precizno šutira, ali Čavlina još bolje čuva tri boda u džepu. Posljednji trenuci sudačke nadoknade donijeli su dosta gužve u gostujućem kaznenom prostoru te se tako i Skender našao dva puta unutar njega.

I već kada su se gledatelji pomirili s porazom za oproštaj od sezone na scenu stupa jocker s kupe Barišić koji u već spomenutoj gužvu nalazi prazan prostor za ogromno oduševljenje na Gradskom vrtu. Sudac nije pričekao niti da se izvede centar, već je uzeo loptu u svoje ruke i odsvirao kraj. Zaista sjajan povratak Osijek koji je već nakon izgubljene situacije smogao snage vratiti su u susret protiv danas vrlo dobrih Šibenčana.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!