Nogomet

Rijeka - Šibenik: Čaval presudio svojima

Ivana Jurica • subota, 30.09.2006.

Rijeka je još jednom razočarala svoje navijače. Novi poraz vrlo vjerojatno znači i konačan raskid sa trenerom Skočićem. A Riječanima je presudio njihov bivši igrač, Grobničanin Kristijan Čaval.

Od samog je početka utakmice Rijeka krenula otvoreno, po što brži pogodak. Blizu tome bio je Mihael Mikić u 4. minuti kada je pogodio vratnicu. Rijeka je povela već u sedmoj minuti nakon odličnog prodora Tonita i asistencije za strijelca Ahmada Sharbinija. Opasno su do tada Riječani pritiskali goste, ali nakon pogotka slika se na terenu promijenila.

Slika 2 od 3.
Foto: Sandro Donda

Gol kao da je trgnuo Šibenčane, pa je prvi udarac prema vratima Dragana Žilića uputio Danijel Kovačević, ali nije bilo opasnosti za njegov gol. Dvije minute kasnije Nino Bule je imao šansu za povećanje vodstva Rijeke i vjerojatno rješenje utakmice, ali je gostujući vratar Silvije Čavlina sjajno istrčao i otklonio opasnost.

Već u dvadeset i prvoj minuti igre trener domaćih Dragan Skočić iz igre je izvukao Sinišu Linića i ubacio Anasa Sharbinija. No, izmjena koju je trener Šibenika Ivan Pudar izveo u trideset i drugoj minuti pokazala se ključnom. Tada je, naime, iz igre izvukao Kovačevića i uveo Kristijana Čavala. Niti dvije minute nakon ulaska ovaj mu je zahvalio na najbolji mogući način – pogotkom. Kwedi je izveo aut na desnoj strani, Schildenfeld je prebacio loptu na suprotnu stranu gdje je iza leđa Mikića utrčao Čaval smjestivši loptu u suprotnu stranu Žilićeva gola.

Slika 3 od 4.
Foto: Sandro Donda

Prilike za vodstvo Rijeke propustili su u nastavku prvog poluvremena Španjolac Tonito i Ahmad Sharbini, ali ne i Šibenčanin Kartelo. Čaval je izveo korner s lijeve strane, točno na glavu Kartela kojem nije bilo teško pogoditi mrežu, u posljednjoj minuti prvog poluvremena. S vodstvom gostuju otišlo se na odmor.

U nastavku je Rijeka prijetila uglavom nakon kornera, a to se posebice odnosi na prvi dio drugog poluvremena. U pedeset i šestoj minuti Čavlina je uspio pokupiti i jednu neugodnu loptu koju je Marko Kartelo uputio prema vlastitom golu. Šibenski je vratar danas zaista imao mnogo posla, a obavio ga je i više nego odlično obranivši i nekoliko čistih šansi domaćina, među koje spada i sjajna obrana udarca Tonita iz blizine.

Slika 1 od 2.
Foto: Sandro Donda

Nakon što je Rukavina u sedamdeset i drugoj minuti promašio stopostotnu šansu kada je izašao sam pred Žilića Šibenčani nisu dugo žalili. Već je u sljedećoj akciji Čaval opet zatresao mrežu svog matičnog kluba, na asistenciju Maria Budimira. Taj pogodak označio je i kraj svih nadanja Riječana.

Do kraja utakmice Riječani su pokušavali nešto napraviti, ali udarci Tadića i Lukunića nisu bili dovoljno dobri da bi savladali golmana Šibenika Čavlinu.

Slika 4 od 5.
Foto: Sandro Donda

Šibenčani su stigli do prve gostujuće pobjede i kući odlaze pjevajući. A Rijeci nakon ove utakmice ostaju samo još veći problemi i brige.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!