Nogomet

Međimurje - Šibenik: Domaćima tri boda pred pauzu

Ivana Strahija • subota, 26.08.2006.

Sve ono što nisu uspjeli riješiti u prvom dijelu Međimurci su riješili u drugom, pobijedivši nove prvoligaše rezultatom od 2:1. Da su domaćini bili pribraniji, a posebno Mario Rac te Dino Kresinger, mogli su mirne duše upisati i 4:1.

Uzbuđenja u prvom dijelu susreta nije nam nedostajalo, jer su obje momčadi stvorile mnoge zanimljive prilike. Na žalost gledatelja, kojih se na stadionu Mladosti okupio respektabilan broj, nijedna nije okrunjena pogotkom u prvih 45 minuta.

Kaskadu propuštenih šansi otvaraju Međimurci. Marko Janjetović dodaje za Davora Piškora koji servira Mariu Racu, no ovaj loptu ne uspijeva smjestiti u gol. U 14. minuti Šibenčanin Juraj Grizelj na dodavanje Joaoa Da Silve promašuje domaća vrata. Slijede prilike Međimuraca Dine Kresingera, Maria Grgurovića i Vedrana Celišćaka, a onda je opet vrijeme da se iskušaju i gosti. U dva je navrata odličan domaći vratar Davor Čonkaš prisiljen spašavati svoju mrežu: prvo Ante Rukavina zbunjuje domaću obranu i iz neposredne blizine proteže Čonkaša, a odmah potom, u 30. minuti Joao Gabriel Da Silva dodaje do Dražena Govića koji puca, no Čonkaš je i opet na mjestu.

Do kraja prvog dijela slijedi još nekoliko prilika i poluprilika, no lopta na obje strane odbija ući u gol.

U drugi dio Međimurci ipak ulaze nešto odlučniji, a na pogodak smo morali čekati tek do 63. minute. Dino Kresinger odlično dodaje do Davora Piškora koji nabacuje za Marka Janjetovića, a ovaj loptu elegantno smješta u mrežu gostiju za 1:0. Već u 70. minuti Međimurje vodi 2:0. Na rubu 16-terca gostiju Šibenčanin Josip Bulat dira loptu rukom, a sudac pokazuje slobodan udarac za domaćine. Sa svega 17 metara od šibenskog gola Davor Piškor puca oštro i precizno te loptu smješta u sam donji desni kut mreže.

Dino Kresinger pokušava nastaviti niz pogodaka svoje momčadi u još dva navrata. Prvo se u 74. minuti na dodavanje Vedrana Celiščćaka našao oči u oči s gostujućim vratarom Hrvojem Slavicom, no puca nespretno, da bi zatim, pet minuta kasnije dobio još jednu, vrlo sličnu prigodu, no i opet lopta ne ulazi u gol Šibenika.

Ovo kao da je razjarilo Šibenčane, koji počinju furiozno napadati domaća vrata. U 87. minuti Ante Rukavina dodaje do Daniela Kovačevića, ali međimurska obrana izbacuje loptu iz svog kaznenog prostora. Na samom kraju susreta su se domaći Ante Zurak i Šibenčanin Duje Špalj našli u duelu u domaćem 16-ercu i Špalj pada, pa sudac Nikola Petir pokazuje na bijelu točku. Siguran je izvođač najstrože kazne sam Špalj, koji pogađa za 2:1.

Međimurci su tako ostvarili svoj cilj – pobjedu nad Šibenikom i dodavanje tri boda na svoj konto prije odlaska na kratku prvoligašku pauzu: "Očekivao sam ovakav Šibenik, bili su odlični protivnici te odigrali otvorenu i dobru utakmicu. Svako je odvajanje njihovih igrača iz sredine bilo opasno. U prvom smo dijelu bili vrlo izjednačeni, no na svu smo sreću to uspjeli promijeniti u drugom poluvremenu. Šteta što Kresinger nije zabio, to su zbilja bile krasne prilike", kazao je nakon susreta Stanko Mršić, trener Međimurja.

Njegov kolega na strani Šibenčana, Ivan Pudar, nije bio tako sretan: "S nogometnog je stajališta ovo bila dobra utakmica između ravnopravnih momčadi, s puno šansi i uzbuđenja. Međimurci su dobro iskoristili pogrešku našeg veznog reda i postigli prvi pogodak. Ono što me začuđuje je što smo nakon pet izmjena i pregršt prekida imali samo minutu i pol sudačke nadoknade. I suci bi trebali novinarima davati izjave, možda bi se dalo saznati svašta zanimljivog."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!