Nogomet

Cibalia - Dinamo: Eduardo ruši i dalje

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 28.08.2006.

Nakon europskog gostovanja kog moćnog Arsenala i pomalo nesretnog poraza, Dinamo se vratio u okvire hrvatskog nogometa i domaćem prvenstvu. U vinkovačkom susretu s Cibalijom, "modri" su mogli slaviti tek od 79. minute kada je Eduardo osigurao minimalnu pobjedu...


Kao što su poneki i očekivali, Dinamo još jednom nakon europske utakmice nije briljirao u prvenstvenom susretu. Nogometaši Cibalije teško da mogu motivirajuće djelovati na Dinamovce, pogotovo ne onako kako to čine Dinamovci za njih. Kako je europski uspjeh ipak bitniji od jedne prvenstvene utakmice, trener Josip Kuže otputovao je u Francusku kako bi uživo odgledao susret sljedećeg euro-protivnika Auxerrea i Nancya.

Utakmicu je prema Kužeovim nalozima vodio Džemal Mustedanagić, koji gotovo ni minute da nije prosjedio u drugom poluvremenu na sjedalu njemu namijenjenom. Poskakivao je svaki tren, usmjeravao igrače, sve kako bi opravdao pruženo mu povjerenje.

Domaći nogometaši ipak su bolje otvorili utakmicu. Nakon što je oveću pogrešku napravio Jasmin Agić, a Mario Andričević preoteo loptu, snažno je zapucao prema vratima Turine, koji uspijeva ipak ukrotiti ovaj udarac. Nakon te prilike, Zagrepčani polako podižu ritam na sve višu razinu i bila su konstantna prijetnja prema vratima Marića.

Ipak, nešto lošije jučerašnje izdanje "modrog" veznog reda poprilično se odrazilo i na ostatak momčadi, pa su tako Eduardo i Anderson, kojem je danas ukazano povjerenje od 1. minute, uglavnom bili bez lopte.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Bez obzira na to, ipak Mariću nije bilo lako. Fantastično je u 15. minuti pucao Eduardo sa 7-8 metara, ali vratar Cibalije to još bolje brani. Tek tri minute kasnije pokušao je zaprijetiti i Anderson, koji samo djelić sekundi je zakasnio na loptu i nije ju uspio ugurati u mrežu.

Prilike su se redale, u 20. minuti Jukan za tek nekoliko centimetara promašuje lijeve rašlje, a u 22. minuti Vukojević iz slobodnog udarca s 30 metara trese vratnicu. Lopta je malo okrznula nekog u živom zidu i promijenila smjer. Ipak, mreža je i dalje mirovala s unutarnje strane.

Na odmor tijekom poluvremena otišlo se s početnim rezultatom, a drugo poluvrijeme počinje itekako uzbudljivo. U 50. minuti Cvitanović je propustio zatresti nebranjenu mrežu, ali je to samo minutu kasnije umjesto njega učinio Anderson. Bila je ovo prilično dvojbena situacija i sudac Novak bez obzira što je već rukama pokazao prema centru i priznao pogodak, na prosvjed domaćih nogometaša pogledao je prema pomoćnom sucu koji je imao podignutu zastavicu i zbog navodnog zaleđa poništava pogodak.

Obeshrabrilo je to malo danas "modre u bijelom". U 74. minuti Zekić bilježi odličnu priliku, ali njegov snažni udarac prolazi tik uz vratnicu, da bi pet minuta kasnije pao napokon i pogodak. Modrić je lutao po sredini terena s loptom, uspio pronaći Eduarda na lijevoj strani kaznenog prostora Cibalije, upošljava ga, a Dinamov biser precizno i snažno gađa i pogađa suprotni donji kut.

Samo dvije minute kasnije, Dinamovci su se umalo ponovno veselili. Anderson je silovito s 22-23 metara zapucao i umjesto mreže pogodio vratnicu. Skupocjeni Brazilac neće ni ovu utakmicu pamtiti po najboljem. Nakon dvojbenog poništenog pogotka, sada je pogodio i vratnicu.

Pokušavali su igrači obje momčadi postignuti još koji pogodak, ali mreže su u nastavku susreta mirovale. Dinamo, ponavljamo, nije briljirao igrom, ali je zasluženo osigurao nova tri boda koji ga zahvaljujući većem broju postignutih pogodaka od Hajduka drži na vrhu prvenstvene ljestvice.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!