Nogomet

Hajduk - Zagreb: I nakon Ćire Hajduk maksimalan

Bernard Jurišić • subota, 19.08.2006.

Ni Miroslav Blažević nije uspio naškoditi Hajdukovoj pobjedničkoj seriji na početku prvenstva. U prekrasnom ambijentu, pred više od 20.000 gledatelja, Hajduk je pobijedio Zagreb s 2:0 i ubilježio maksimalnih 12 bodova...

Iako je gromoglasno najavljivao da u Split dolazi po bodove, Miroslav Blažević morao je potpisati poraz i pobjedniku stisnuti ruku. U ambijentu dostojnom puno jačih liga i glamuroznijih natjecanja, Hajduk je pogocima dojučerašnjeg Zagrebaša Mladena Bartolovića zaokružio sjajan start u ovogodišnje prvenstvo.

Slika 2 od 3.
Foto: Darko Kraljević

Zagreb je na Poljudu istrčao u novoj, crvenoj (!?) garnituri dresova, vrlo agresivno i žustro, nabijeni poznatom Ćirinom "motivacijskom energijom". No, s druge je strane bio protivnik koji je znao kanalizirati svoju energiju i s dva uboda riješiti pitanje pobjednika.

Gosti su prilično dobro otupjeli uvodni pritisak domaćih, koje su nosili bučni navijači, pa su tek Balatinac i Jelavić stidljivo priprijetili u prvih dvadesetak minuta.

Slika 1 od 2.
Foto: Darko Kraljević

Prvi je publiku na noge digao Bartolović, koji je u 25. minuti naznačio da je predodređen za junaka utakmice. Nakon ispucane lopte od strane Labudovića, Bartolović ne oklijeva, nego odličnim volejem s desnog ruba šesnaesterca snažno pogađa vanjski dio mreže.

Pet minuta kasnije, bio je precizniji. Kranjčar se na tridesetak metara lijepom varkom oslobodio Ivankovića i sjurio se prema vratima Zagreba, pucao snažno, Stojkić odbija loptu na nogu Bartoloviću, koji ubacuje loptu u mrežu za 1:0.

Slika 5 od 6.
Foto: Darko Kraljević

Prvi udarac prema vratima Zagreb je uputio u 33. minuti, no Vrdoljak je neprecizan. Kratkotrajnu pasivnost gostiju kažnjava spona Balatinac - Bartolović u 37. minuti.

Bivši kapetan Osijeka kroz sredinu zadnjeg reda gostiju proigrava Bartolovića, ovaj kreće sam prema Stojkiću, pomalo nespretno zahvaća loptu koja ipak vara gostujućeg vratara i od desne vratnice odbija se u mrežu za 2:0 i novu erupciju radosti na tribinama.

Slika 3 od 4.
Foto: Darko Kraljević

Finiš prvog dijela pripada gostima, no bez velikih opasnosti pred Balićem. Lovrek i Mujdža su neprecizni udarcima izvan šesnaesterca, zatim se Buljat poskliznuo s Lovrekom na leđima, no bivši Hajdukovac je neprecizan, a najbolju prigodu za "pjesnike" propušta Mandžukić glavom nakon ubačaja Pejića u 45. minuti.

I početkom drugog dijela gosti su pokušavali doći do smanjenja rezultata, no osim pokušaja Mandžukića na dodavanje Lovreka, ništa konkretnije nisu stvorili. Tek je valjalo notirati ulazak gromko najavljivanog Grgića, koji je ipak još uvijek daleko od statusa glavnog protagonista ovakve utakmice, koliko god ga Ćiro forsirao zbog istog prezimena kojeg dijeli s Hajdukovim predsjednikom.

Slika 4 od 5.
Foto: Darko Kraljević

Hajduk je mogao povećati prednost u 59. minuti, kad na idealan ubačaj Hrgovića Balatinac sam na desetak metara loše puca glavom. Minutu kasnije opet je u glavoj ulozi Bartolović, no hat-trick mu je oduzela greda, koja se ispriječila njegovom sjajnom udarcu s ruba šesnaesterca.

Dvije najbolje prigode na utakmici Zagreb stvara u 62. i 64. minuti. Najprije Lovrek sam na petercu ubačaj Mujdže šalje ravno u ruke Vladimira Balića, a nakon toga Mandžukić na dodavanje Brkljače izlazi "oči u oči" s Balićem, ali šalje loptu pored vratiju.

Do kraja vrijedi tek zabilježiti "bombu" Hrgovića s 18 metara, koju Stojkić efektnim letom brani. Hajduk je ostvario željeno, ubilježio je i četvrtu pobjedu u nizu i razveselio brojne navijače koji su pohodili poljudske tribine. Slijedi veliki ispit na Kantridi.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!