Nogomet

Varteks - Kamen Ingrad: Pobjednički niz se nastavlja

Marko Kljaić • subota, 19.08.2006.

Nakon četiri kola Varteks je ostao neporažen i upisao je treću pobjedu. Kamen Ingrad slabom igrom nije niti zaslužio bodove. U varaždinskim redovima stvara se novi napadački kralj. Enes Novinić s tri nova pogotka prvi je strijelac 1. HNL.

I u četvrtom kolu Varaždinci su ostali neporaženi i upisali su treću pobjedu u nizu. Kamen Ingrad je i ovaj puta ostao bez bodova. No, ovaj puta igrači Ante Čačića odigrali su najslabiju utkamicu u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Domaćini su igrali bez ozlijeđenih Pape i Vukmana, te kažnjenog G. Vuka.. Za momčad Kamen Ingrada nisu nastupili ozlijeđeni Brkić i kažnjeni Tomić.

Po sunčanom i sparnom vremenu ove dvije momčadi odigrale su susret pred oko 1700 ljudi. Na južnoj tribini varteksovog stadiona nije bilo najvjernijih navijača White Stonesa, koji su se na rukometnom igralištu kraj samog stadiona bavili organizacijom memorijalnog malonogometnog turnira "Anđelko Herjavec".

Utakmica je počela vrlo živo i u prvih 10 minuta gledamo napadački nogomet s obje strane. Prvu polupriliku imaju domaćini preko Enesa Novinića, no njegov slab udarac golman Marko Kao sigurno brani. Sličnu priliku na drugoj strani ima Mate Brajković. Ovaj puta siguran je na golu Varteksa Danijel Mađarić. Svojim sigurnim reakcijama Mađarić je donio sigurnost zandjem redu varaždinske momčadi i samim tim bolju igru i rezultate za cijelu momčad.

U 15. minuti vidimo prvu majstoriju kapetana Nikole Šafarića. Sjajnim dodavanjem prebacuje cijelu obranu gostiju i pronalazi usamljenog Gordana Golika. Golik salbo reagira i umjesto vodstva Varaždinaca, Kamen Ingrad za trenutak smiruje igru. Četiri minute kasnije prva od tri sumnjive situacije u šesnaestercu Veličana. Teo Kardum ulazi u kazneni prostor, u duelu je s Lazarevskim, pada, no sudac ga samo usmeno opominje. U 23. minuti pogreška obrane Kamena, Kardum krade loptu i trči sam prema golmanu Kau. Dok svi na stadionu traže kazneni udarac zbog prekršaja golmana gostiju na Kardumu unutar šesanesterca, sudac Trivković vadi žuti karton i samouvjereno ga pokazuje varteksovom napadaču. Sudac se u tom trenutku nalazio na centru igrališta i imamo dojam da nije mogao vidjeti što se točno dogodilo. Njegov pomoćnik uopće nije reagirao u spomenutoj situaciji. Nedopustivo ponašanje za prvoligaškog suca i njegova pomoćnika. Samo sedam minuta nakon toga Lazarevski s leđa ruši Karduma unutar kaznenog prostora, ali Trivković ponovono ne pokazuje na bijelu točku.

Prije toga, Novinić je dva puta odlično zaprijetio gostima, no oba njegova udarca glavom su bila zamalo neprecizna. U tom razdoblju Krojači su puno bolja momčad i uskoro stižu u zasluženo vodstvo.

Igrala se 33. minuta kada su domaćini izborili drugi korner na utakmici. Nikola Melnjak odlično ubacuje pred gostujuća vrata. Najbrži, najviši i najpreciznije je Novinić, koji prelijepim udarcem glavom postiže vodeći pogodak za svoj sastav. Varteks vodi 1:0.

Doamćini i dalje igraju odličan nogomet i nizaju prilike jednu za drugom. Dario Jertec je zamalo neprecizan u 37. i 39. minuti. Kapetan Varaždinac prekrasnim udarcem u 41. minuti iz slobodnog udarca zamalo povećava vodstvo. Kardum pogađa vanjski dio mreže gostujučeg gola dvije minute prije odmora na dodavanje Jerteca.

U prvom poluvremena gosti imali samo još jednu priliku u 36. minuti kada je Brajković pucao sa 17 metara, no bio je neprecizan.

Vezni red domaćina igra odličnu utakmicu i nedozvoljava Veličanima da uopće dođu do lopte i razviju neki ozbiljan napad. Lijep nogomet s puno kratkih, preciznih dodavanja donio je nadmoć Varaždincima u prvih 45. minuta. Samo zbog nedovoljne koncentracije varteksovih napadača njihovo vodstvo nije bilo veće.

Na početku drugog dijela trener Čačić vadi neprimjetnog Božića i uvodi pojačanje iz Hajduka Krešimira Makarina. No, ni Makarin nije pokazao neku kvalitetu i uklopio se u bezbojnost svoje momčadi.

I u nastavku opet prvi prijete domaćini. Novinić u trećoj minuti nastavka ima čistu priliku za postizanje pogotka, ali je zamalo neprecizan. Nažalost svih prisutnih na stadionu u slijedećih 15 minuta nije se dogodilo apsolutno ništa. Varaždinci su zadovoljni vodstvom, a Kamen Ingrad nema nikakve želje to ugroziti.

U 63. minuti kontra napad domaćih. Četvorica napadača na dvojicu obrambenih. Kardum je ponovno neprecizan i nnjegov udarac nogom prolazi visoko iznad gola.

70. minuta - slobodan udarac za Varteks. Golik ubacuje u kazneni prostor gostiju, ponovno je najviši Novinić i svojim petim pogotkom u prvenstvu dovodi domaće u vodstvo od 2:0. Četiri minute nakon toga Novinić je u novoj prilici, ali Kao odlično reagira i brani njegov udarac sa četiri metra.

Nekoliko minuta nakon toga prvi puta nakon toga zaprijetili su i gosti. Iz slobodnog udarca Brajković puca snažno ali zamalo iznad gola. U 81. minuti nakon čeitiri godine u dresu Varteksa zaigrao je Danijel Hrman. Odmah prijeti iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, ali lopta ide snažno preko gola. Još jedan igrač koji je ušao u drugom dijelu u momčadi Varteksa opasno je zaprijetio gostujućem golu. Vladimir Vuk je u 86. minuti povukao loptu po sredini terena, snažno opalio s oko 25 metara, ali je Kao odlično reagirao i poslao loptu u korner.

I kad su već svi mislili da će krajnji rezultat biti 2:0 za domaćine, na scenu ponovno stupa novi kralj strijelaca 1. HNL. Danas više nego odličan Enes Novinić sa ruba kaznenog prostora udarcem nogom povećava vodstvo na 3:0.

U cijeloj utakmici Varteks je bila puna bolja momčad i sasvim zasluženo upisala nova tri boda. Lijepom i efikasnom igrom Varaždinci su izbili na treće mjesto prve hrvatske lige. Novinić je sa večerašnja tri pogotka na čelu najboljih strijelaca. Trener domaćih Zlatko Dalić još jednom je dokazao da odlično radi svoj posao. Gosti iz Velike nisu pokazali apsolutno ništa i zasluženo odlaze kući bez bodova.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!