Nogomet

"Ja sam ga pripremio, a on mi ovako vraća"

Bernard Jurišić • nedjelja, 20.08.2006.

Miroslav Blažević sjetnog je lica izvlačio dim iz pripaljene cigarete na razgovoru s novinarima po završetku utakmice. Još uvijek je odavao dojam čovjeka koji žali za činjenicom da ga je Hajduk "olako" potrošio. S druge strane, trener Zoran Vulić i igrači Hajduka imali su zbog čega biti zadovoljni i ponosni...

Zoran Vulić, trener Hajduka: "Jako teška utakmica, ovo je najbolji protivnik protiv kojeg smo ove sezone igrali. Nije slučajno što Zagreb ima 9 bodova, ali mislim da su večeras naletjeli na jednu za nijansu bolju momčad i da smo mi zasluženo pobijedili. Publika je bila veličanstvena i kad imamo ovakvu potporu iza sebe teško možemo izgubiti utakmicu."

Slika 1 od 1.
Foto: Darko Kraljević

Mladen Bartolović, Hajduk: "Ni sam nisam mogao poželjeti bolji start u dresu Hajduka, tri pogotka i asistencija u tri utakmice. Mislim da smo na dobrom putu da ove sezone postignemo nešto više, da ćemo nastaviti s dobrim igrama i već u Rijeci pokazati dobru formu i samopouzdanje kojim smo se napunili. Bivši suigrači? Zagreb se pokazao kao dobra momčad i uopće nije iznenađenje što su tako visoko na ljestvici, no drago mi je što sam postigao dva pogotka, ja sam profesionalac i igrač Hajduka. Milina je bila igrati pred ovolikim brojem navijača, držali su nas i davali nam ritam kad god je trebalo."

Josip Balatinac, Hajduk: "Zasluženo smo pobijedili i ostvarili zaista velik uspjeh, četiri pobjede na startu sezone. Nadam se da ćemo ovako i nastaviti, iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i mislim da smo dokazali svima da ćemo se boriti za sam vrh ljestvice. Izuzetan je osjećaj igrati pred ovoliko naših navijača, a mislim da smo svojim igrama i zaslužili ovakav ambijent."

Mirko Hrgović, Hajduk: "Doveli smo prave igrače, baš ono što nam treba i to je potpuno drugačija priča u odnosu na prošlu sezonu. Vidi se da sve polako dolazi na svoje mjesto, najteži je bio start u Čakovcu. Ne smijemo se opustiti, moramo maksimalno nastaviti dalje, jer nam slijedi gostovanje na Kantridi, s kojeg se također namjeravamo vratiti s bodovima. Presretan sam što su nam se vratili gledatelji nakon loše prošle sezone, borbenošću i pobjedama ćemo ih pokušati i zadržati na tribinama."

Slika 2 od 3.
Foto: Darko Kraljević

Miroslav Blažević, trener Zagreba: "Zasluženo smo izgubili, Hajduk je iskoristio ono što mi nismo. Oduševio me start Hajduka u prvih 15 minuta, a na poluvremenu sam pokušao 'dignuti' svoje igrače. Bartolović je bio naš 'krvnik', ali dojma sam da smo oba pogotka mogli spriječiti. Hajduk ima klasu Kranjčara, tihog Musu, ubojitog Bartolovića i imperijalnog Damjanovića. Bartolović je počeo sezonu kod nas i vidim da sam ga dobro pripremio, a on mi ovako vraća. Ambijent je bio veličanstven, publika je bila najbolji dio utakmice, bez obzira na uvrede koje su slali na moju adresu. Hajduk je neusporedivo homogeniji, kvalitetniji i odlučniji nego prošle sezone i u njemu danas dominira klasa Nike Kranjčara."

Senijad Ibričić, Zagreb: "Čestitam Hajduk na zasluženoj pobjedi. Ušli su u utakmicu bolje, na vrijeme zabili pogotke i mislim da su sve u svemu na kraju zasluženo došli do pobjede."

Kruno Lovrek, Zagreb: "Moram priznati da je Hajduk bio bolji. Mi smo imali neke svoje prigode, no za razliku od njih nismo zabili i Hajduk je zasluženo pobijedio. Atmosfera je bila sjajna, drago mi je da se publika vratila na Poljud jer Hajduk to zaslužuje, a i mi smo svojim dobrim igrama zaslužili ovakav ambijent."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!