Nogomet

"Ne znam što bi se trebalo dogoditi da ne postanemo prvaci"

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 13.02.2006.

Više od sat vremena trebalo je nogometašima Hajduka da nakon derbija s Dinamom napuste svlačionicu. Nakon što su se konačno smilovali strpljivim predstavnicima "sedme sile", vidjeli smo tužna, posramljena i pomalo izgubljena lica. S druge strane - očekivana radost...

Ivan Gudelj, trener Hajduka: "Čestitam Dinamu na pobjedi. Bila je to tvrda utakmica, u kojoj nije bilo velike igre. Svojim igračima ne mogu prigovoriti ništa, htjeli su pobjedu. Primili smo pogodak nakon prekida, a osjetilo se da smo igrali bez četvorice važnih igrača. Danas je slavio sretniji protivnik, Dinamo je uigraniji od nas, imaju istu momčad već 8 mjeseci. Nama ostaje velika borba za Ligu za prvaka."

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Stipe Pletikosa, Hajduk: "O igri ne želim govoriti, sve je bilo jasno s tribina. Nažalost, to uopće nije bio nogomet. Dinamo je igrao puno bolje nego mi i na kraju zasluženo pobijedio. Najviše me boli ravnodušnost publike, koja je vidjela da smo se borili, ali da tu jednostavno nema kvalitete za pobijediti ovako dobar Dinamo. Teško je reći nešto pametno, moramo se okreniti Rijeci i pokušati tamo pobijediti. Voda nam je sad stvarno došla do grla, ali vjerujem da u ovoj momčadi ipak ima snage da preokrenemo cijelu situaciju i osiguramo plasman u Ligu za prvaka."

Tomislav Erceg, Hajduk: "Tužno i razočaravajuće. Bili smo uvjereni da možemo parirati Dinamu, željeli smo pobjedu. Ništa danas nismo napravili, očekuje nas teška borba za Ligu za prvaka."

Sebastjan Cimirotič, Hajduk: "Žao mi je što smo izgubili na ovakav način. Atmosfera je bila fenomenalna, zaista mi je žao zbog navijača. Situacija je sad jako teška, no moramo ići dalje, fokusirati se na Rijeku, koja je uz Dinamo najjača hrvatska momčad."

Josip Kuže, trener Dinama: "Prvenstveno sam zadovoljan pobjedom, na igru svoje momčadi imam dosta zamjerki. Danas nismo igrali, nismo držali loptu, a naša igra se svodi na pas-igru. Moguće da je je tomu kumovao i loš teren, ali i atmosfera derbija. Ipak mislim da smo bili opasniji, imali više šansi i zasluženo pobijedili. Od Hajduka sam ipak očekivao da budu malo ofanzivniji i otvoreniji. Nadam se da ćemo na proljeće još jednom igrati derbi u Splitu i da ćemo tada splitskoj publici pokazati puno bolju igru. Što se titule tiče, ako zadržimo ovakvu prednost za drugi dio, mislim da to nećemo ispustiti."

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Zoran Mamić, Dinamo: "Zasluženo smo dobili, bili smo bolji svih 90 minuta. Prije utakmice sam rekao da će nam s obzirom na igru naše obrane i jedan gol biti dovoljan za pobjedu. Hajduku od srca želim da se plasira u Ligu za prvaka, jer vidjeli ste kakvo je ozračje kad se igraju Dinamo i Hajduk, koliko navijača dolazi na stadion, bilo bi lijepo da se još dvaput sastanemo do kraja sezone."

Vedran Ćorluka, Dinamo: "Očekivano tvrda utakmica, pokazali smo da nismo bez veze najavljivali da dolazimo u Split pobijediti. Zasluženo smo slavili."

Mathias Chago, Dinamo: "Dobra atmosfera, ovo je moj prvi derbi u Splitu. Ovo je velika stvar za nas, ova pobjeda će nam puno značiti. Mi idemo korak po korak, ne smijemo razmišljati o tituli, nego samo o sljedećem protivniku, Zagrebu."

Eduardo da Silva, Dinamo: "Dobro smo se pripremili za utakmicu i zasluženo pobijedili. Mislim da ako dobijemo sljedećih nekoliko utakmica, da ćemo osigurati naslov prvaka."

Luka Modrić, Dinamo: "Od Hajduka sam očekivao više, nisu nam stvorili ni jednu šansu, ni ozbiljnije zaprijetili. Titula? Pa ne znam što bi se trebalo dogoditi da ne postanemo prvaci."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!