Zimski sportovi

NHL: Goren odveo Vancouver do pobjede

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.10.2005.

Svojim prvim pogotkom nakon tri godine Lee Goren inicirao je Vancouverovu seriju za pobjedu protiv Dallasa 5:2. Za potpuni uspjeh domaćina u noćašnjim susretima pobrinuli su se Minnesota, Washington i Los Angeles...

Dvije trećine potpuno su pripale Canucksima, a jedna Starsima. Canucksi su na kraju slavili 5:2. Vancouver je prvu trećinu dobio 2:0 pogocima Daniela Sedina i Samija Sala u 30 sekundi razmaka. Starsi poravnavaju u drugoj preko Lehtinena, a treću četvrtinu pogotkom nakon dugog posta otvara Lee Goren, a posao završavaju Todd Bertuzzi i Richard Park.

"Odličan je osjećaj napokon biti strijelac. Nisam previše razmišljao, kada sam krenuo prema mreži, gurnuo sam pak ispod Martyjeve noge i ostalo je povijest", rekao je nakon meča Goren.

Minnesota je lako svladala Anaheim 4:1. Rolston, Kuba, Bouchard i Wanvig doveli su Wild u u visoko vodstvo 4:0, a počasni pogodak za Mighty Duckse postigao je Bruno St. Jacques 14 sekundi prije kraja susreta te tako spriječio Mannyja Rodrigueza da ostvari drugi shutout u tri utakmice.

Tampa je poražena u susretu protiv Washingtona 3:2 nakon kaznenih udaraca. Na vratima Washingtona stajao je raspoloženi Olie Kolzig koji je obranio čak 38 udaraca. "Zbog toga me plaćaju. Obrana je odradila odličan posao i zaustavili smo najeksplozivniju momčad lige", rekao je Kolzig. Strijelci za Tampu bili su Lecavalier i Prospal, a za Washington Clark i Zubrus dok je iz penala pogodak za pobjedu postigao Petr Sykora.

Los Angeles je s lakih 3:1 bio bolji od Columbusa ponajviše zahvaljujući odličnoj igri u powerplayu. Armstrong, Cammalleri i Frolov postigli su prva tri pogotka na susretu, a četvrti, počasni za Blue Jackets, je postigao Nikolaj Žerdev.

NHL, 16.10.2005.:
Vancouver - Dallas 5:2, Minnesota - Anaheim 4:1, Washington - Tampa Bay 3:2 (kazneni udarci), Los Angeles - Columbus 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!