Zimski sportovi

NHL: Gretzky konačno do gostujuće pobjede

Tomislav Pacak • utorak, 18.10.2005.

"Kojoti" su konačno svom treneru, legendarnom Wayneu Gretzkom priuštili prvu gostujuću pobjedu u trenerskoj karijeri - Phoenix je s 2:0 uz raspoloženog Curtisa Josepha slavio u Calgaryju. Rangersi su se pridružili Ottawi na vrhu Istoka...

Relativno je dugo Gretzky čekao prvu gostujuću pobjedu kao trener, no činjenica da su njegovi "kojoti" to napravili u Calgaryju svjedoči kako je "The Great One" na pravom putu s mladom momčadi Phoenixa. Veteran Curtis Joseph obranio je sve udarce Flamesa (25) za 44. shutout u karijeri, a dodatno je poboljšao svoju odličnu statistku protiv Calgaryja. Naime, popularni Cu-Jo je 25 puta trijumfirao protiv Flamesa, uz samo osam poraza i tri remija. Odlučujući pogodak djelo je Mikea Riccija sedam minuta prije kraja susreta,, a Devereaux je dodao pogodak u praznu mrežu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Neočekivano dobro u sezonu su ušli NY Rangersi, sinoć je s 4:0 u Madison Square Gardenu nadigrana Florida. Henrik Lundqvist obranio je 23 udarca Panthersa za svoj prvi shutout, ostvarivši pritom treću pobjedu u nizu na golu Rangersa. Ozlijeđenom Kevinu Weekesu neće biti lako uzeti Lundqvistu "jedinicu" koja je uoči sezone pripadala njemu.

Vezane vijesti

Jaromir Jagr postigao je dva pogotka s igračem više za New York, a češkom veteranu pridružila su se i dva "klinca" - Petr Prucha postigao je svoj prvi NHL gol, a strijelac je bio i rookie Fedor Tyutin. Rangersi su tako došli do svog desetog boda ove sezone i pridružili se Senatorsima na vrhu istočne konferencije.

Odlično guraju i Detroit Red Wingsi, iako su mnogi uoči sezone predviđali pad velikih Red Wingsa. San Jose Sharksi svladani su u produžetku s 3:2, a pogodak vrijedan pobjede postigao je Jiri Fischer 50 sekundi prije kraja produžetka. U regularnom dijelu za Wingse su zabili Shanahan i Samuelsson, dok su za Sharske strijelci bili Ekman i Sturm.

National Hockey League, 17. listopada: NY Rangers - Florida 4:0, Detroit - San Jose 3:2 (pr.), Calgary - Detroit 0:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!