Zimski sportovi

NHL: Kovalčuk ne pomaže Trashersima

Branimir Korać • nedjelja, 16.10.2005.

Od povratka Ilje Kovalčuka Trashersi nižu poraze. Nakon katastrofalnog poraza 9:1 dan ranije, noćas su poraženi od New York Rangersa 5:1...

New York Rangersi nastavljaju s dobrim igrama iako su im predviđali tešku sezonu. Noćas su svladali Atlantu s 5:1, Atlantu koja je od povratka u momčad Ilje Kovalčuka upisala dva poraza uz gol razliku 14:2. Kovalčuk je postigao jedini pogodak za Trasherse dok su strijelci za Rangerse bili Rucinsky, Ortmeyer, Rucchin, Nylander i Nieminen.

Toronto je pogotkom Erica Lindrosa osam minuta prije kraja susreta svladao Montreal 3:2. Lindros je bio najbolji pojedinac kod Maple Leafse s dva postignuta pogotka.

Vezane vijesti

Visokih 5:1 upisala je i Philadelphia protiv New York Islandersa. Odličnu utakmicu igrao je Handzus koji je postigao dva gola, a s dobrim nizom nastavio je Gagne koji je zapečatio sudbinu Islandersa pogotkom u posljednjoj trećini.

S istim rezultatom Ottawa je svladala Bostona koji ima dosta problema s ozljeđenim igračima. Alfredsson, Havlat i Schaefer predvodili su Ottawu do zaslužene pobjede. Iznenađenje je priredila Carolina na gostovanju kod New Jerseya pobjedom 6:1. Lošu večer imao je vratar Devilsa Martin Brodeur koji je pet puta vadio pak iz mreže.

Neizvejsno je bilo u susretu Floride i Buffala koji je riješen 67 sekundi prije kraja susreta. Tada je Florida povela 3:2 pogotkom Ollija Jokinena i taj rezultata zadržala do kraja susreta.

Pittsburgh je upisao novi poraz i to od Tampe 3:1. Tampa je u drugoj trećini potpuno razbila "pingvine" i tada došla do visokih 3:0 što je bilo dovoljno za pobjedu. Palffy je smanjio na samom startu treće trećine, ali promjena do kraja susreta nije bilo.

Calgary s izvrnim Mikom Kiprusoffim na golu svladao je Edmonton s 3:0. Kiprusoff je obranio svih 33 udaraca. Čistu mrežu zadržao je i Manny Legace u pobjedu Detroita nad Phoenixom 2:0.

NHL, 15.10.2005.
Ottawa Senators - Boston Bruins 5:1, Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 2:3, New York Rangers - Atlanta Thrashers 5:1, Philadelphia Flyers - New York Islanders 5:1, Florida Panthers - Buffalo Sabres 3:2, Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 1:3, New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 1:6, St. Louis Blues - Nashville Predators 1:4, Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings 0:2, Calgary Flames - Edmonton Oilers 3:0, San Jose Sharks - Chicago Blackhawks 4:3 .

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!