Nogomet

Varteks - Međimurje: Pobjeda i Posavčev debut

Marko Breljak • nedjelja, 31.07.2005.

Nogometaši Varteksa slavili su u lokalnom derbiju protiv Međimurja, rezultatom 3:2, nakon vrlo uzbudljive završnice u kojoj su gosti iz susjedstva s 3:0, smanjili na konačnih 3:2.

Varteks je utakmicu osvojio sjajno, pogotkom već u drugoj minuti. Strijelac je bio Nikola Šafarić, čiji se udarac odbio od Krunoslava Bratkovića i završio u golu. Bilo je vrlo sparno i teško igrati, a u 14. minuti su navijači Varteksa pozdravili igrača s brojem 14 na leđima, prinovu Srebrenka Posavca, koji je igrao svoju prvu prvenstvenu utakmicu u dresu Varteksa, pred varaždinskim navijačima.

Međimurje se nakon početnog šoka trgnulo, no Igor Mostarlić u dva navrata ne pogađa gol Varteksa. U 22. minuti je ubacio Jančetić, a novi napadač Međimurja, Mostarlić, volejom puca preko gola. Dvije minute kasnije Mostarlić se lijepo izborio za loptu u kaznenom prostoru, "okrenuo" Kastela, no Vranjić brani njegov udarac.

Nakon toga Varteks je ponovno zaprijetio preko Šafarića u 35. minuti, nakon lijepe akcije Mujanovića i Jolića, a sedam minuta kasnije "krojači" stižu i do povećanja vodstva. Akcija za pogodak započela je od Mujanovića, koji iz auta pronalazi Vukmana. Vukman lijepo prolazi, dodaje do Posavca, koji milimetarski u šansu izbacuje Jolića, a ovaj ne griješi za 2:0.

U nastavak Dovečer ulazi dvjema zamjenama, a u igru ulaze Krznar i Katić. Ipak, Varteks dolazi i do trećeg pogotka. Mujanović je s desnog ruba kaznenog prostora gostiju uposlio Šafarića, a ovaj prošao korak-dva i potom lijepo ljevicom pogodio ispod Bulata.

Međimurje se nije predavalo, a u razdoblju od 58. do 66. imali su dva pogođena okvira gola i dvije lijepe prigode. Vratnicu je glavom pogodio Andre Silva, a potom i Dujmović nogom.

Nakon toga sudac je previdio kazneni udarac na Posavcu u 72. minuti, a Varteks ima dva "zicera". Prvog promašuje Golik, a drugog Mujanović. To se Varteksu uskoro osvetilo, kada Robert Mesić prolazi Vukmana i pogađa za 3:1. Vukman je nastradao u ovom duelu, i Varteks je od kraja utakmice igrao s desetoricom igrača.

Siniša Sesar prekomandiran je u napad, a upravo Sesar radi najviše pomutnje u redovima Varteksa. Nakon kornera Jančetića, Sesar glavom pogađa za 3:2, a posljednih pet minuta i sudačku nadoknadu, gledamo pravu triler-završnicu. Varaždinska momčad ipak se uspjela othrvati napadima Međimurja i zasluženo stiže do nove pobjede u prvenstvu te se nakon dva kola nalazi na samom vrhu.


Zlatko Dalić, trener Varteksa: "Znam da danas možda nismo bili pravi, naročito u veznom redu, gdje smo trebali biti najjači, no odlika pravih momčadi je da postižu golove i kad ne igraju tako dobro. Zadovoljan sam zbog nova tri boda, a da nam je netko prije sezone ponudio šest bodova nakon dva kola, bili bi presretni. Čestitke Međimurju na fer i korektnoj igri, a ukoliko nastave ovako igrati, ne trebaju strahovati za svoj status."

Miljenko Dovečer, trener Međimurja: "Varteks je zasluženo pobijedio, iako smo mi u toj uzbudljivoj završnici bili blizu čak i jednom bodu. Ponovno smo promašili previše prigoda, što nas je koštalo poraza u ove dvije utakmice. Nećemo posrnuti, nastavit ćemo ovako kvalitetno raditi, a uz bolju realizaciju, stići će i bolji rezultati."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!