Nogomet

Međimurje - Osijek: Ima li nade za spas?

Hrvoje Vuković • subota, 28.05.2005.

I dok neke momčadi slave, a neke tuguju, momčad Međimurja još uvijek ne može mirno spavati. Naime, današnji bod protiv Osijeka, osigurao im je samo dodatne kvalifikacije, u kojima će za ostanak među najboljima morati svladati Novalju.

Čak 3000 gledatelja došlo je na stadion u nadi da Čakovčani mogu pobjedom protiv nemotiviranog Osijeka možda i do desetog mjesta, što bi značilo i dulji godišnji odmor, no Međimurje je danas opet samo sebi zagorčalo život.

Po jakoj sparini i žegi, domaćini bolje otvaraju utakmicu, što je i sasvim logična stvar pošto se ne mogu potpuno osloniti na anemični Dinamo, koji je u Maksimiru ugostio Zadar. Nakon par minuta utakmice prvu veću priliku imao je Dujmović, no njegov udarac s ruba 16-erca nije bio precizan. Osijek ne pokazuje neku pretjeranu želju za postizanjem pogotka, i pokušava na neki način umrtviti igru, no u 13. minuti velika požrtvovnost Međimurja se isplatila. "Prognanik" iz Dinama, Kristijan Polovanec, nabacio je jednu loptu u kazneni prostor, a tamo je najviši bio Dujmović, koji se tako iskupio za promašaj od malo prije, pogodivši za iznimno vrijednih 1:0.

Domaćini kao da su se "prestrašili" povoljnog rezultata, pa prestaju s presingom, čime su u biti poklonili Osiječanima izjednačujući pogodak, koji je stigao u 22. minuti, a djelo je Domagoja Verhasa, i Međimurje je opet u problemima. No, ne zadugo i ne zahvaljujući vlastitoj igri, već Dinamu, koji je u to vrijeme počeo puniti mrežu Zadra. Domaćini su uvidjeli da su im barem kvalifikacije gotovo zagarantirane, pa kreću i po preostala dva boda ne bi li dohvatili ono čemu se nitko u zimskoj pauzi nije nadao - još jednu sezonu u Prvoj ligi.

A koliko je kratak put od vrha do dna, Međimurje je iskusilo u posljednjih pet minuta prvoga dijela. Prvo je Dujmović svojim drugim pogotkom ozbiljno istaknuo svoju kandidaturu za igrača utakmice, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije, konfuzna obrana Čakovčana dopustila Jukiću da vrati stvari na početak. Međutim, tu nije kraj uzbuđenjima, i u 43., domaćini imaju najbolju moguću priliku da po treći put dođu u vodstvo, pošto je dosuđen 11-erac za Međimurje. Žuljević uzima loptu, stavlja ju na bijelu točku, ali ishod je isti kao i u posljednjoj minuti protiv Zadra u prošlom kolu, samo što je ovaj put u glavnoj ulozi vratar Osijeka, Skender, koji je obranio udarac najboljem strijelcu domaćih.

(Pre)zadovoljni odvijanjem utakmice u Maksimiru, Međimurci u drugom dijelu nisu krenuli onako furiozno kao i na početku, no i s takvim malo blažim pristupom bili su bliže pobjedi od gostiju. Već nakon par minuta, vrlo obećavajuću priliku za domaće spriječio je Skender izlaskom s vratiju, da bi nakon te šanse uslijedilo razdoblje "mrtve" igre koja nije urodila ozbiljnijim šansama ni na jednoj ni na drugoj strani. Osijek se zadovoljio bodom i pokušavao nešto napraviti iz kontri, ali praktički nije ozbiljnije zaprijetio vrataru Međimurja.

Pola sata prije kraja, Jančetić, pa minutu poslije i Guvo, pokušali su razveseliti mnogobrojne navijače, no sve je ostalo samo na pokušajima, pa je i podjela bodova polako izgledala sve realnijom. Najvažniji trenutak drugog poluvremena dogodio se u samom finišu utakmice, kada su nakon jedne gužve i komešanja mnoštva igrača, Balatinac i Polovanec zaradili crvene kartone, no ni nakon smanjenog broja nogometaša rezultatskih promjena nije bilo, tako da su domaćini s ovim bodom izborili još dvije neizvjesne utakmice u kojima će sami odlučivati o prvoligaškom stažu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!