Nogomet

Slišković osuo paljbu po igračima

Bernard Jurišić • subota, 09.04.2005.

Trener Hajduka Blaž Slišković, po općoj ocjeni glavni krivac za to što Hajduk (još uvijek) nije riješio pitanje titule prvaka države, nije osjećao grizodušje zbog loših taktičkih poteza u derbiju protiv Rijeke. Naprotiv, kritike je "pedagoški" usmjerio na adresu svojih igrača...

Nakon utakmice, očekivalo se da će Hajdukov trener preuzeti nešto više krivice od kurtoaznog "dio odgovornosti je i na meni", no Slišković je i ovog puta fokus problema pronašao na terenu. "Što da kažem? Bilo što osim čestitke Rijeci na bodu je deplasirano. Bodove smo izgubili individualnom pogreškom našeg igrača, dozvolili smo Rijekinom igraču da sam uđe u šesnaesterac i posluži napadača. Nisam ja svemoguć, ne mogu ja utrčati u teren i razmještati igrače, govoriti im gdje koji mora biti, ako smo to puno puta radili na treningu. No, nitko u Splitu ne skida gaće, svaka utakmica je teška, upozoravao sam na to uoči Lige za prvaka."

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Igra Rijeke nije ga impresionirala: "Osim po želji i zalaganju, Rijeka me ničim nije impresionirala. No, imali su strpljenja, postigli su pogodak i valja im čestitati." Na naše direktno pitanje prihvaća li odgovornost za loš rezultat zbog povlačenja u obranu 20 minuta prije kraja, Baka je odgovorio:

"Zar nije logično da igram s jednim napadačem, kad znam da će Rijeka preskakati igru? Htio sam ojačati sredinu, no igrači su se nesvjesno povukli. U tih zadnjih 20 minuta Rijeka nije stvorila ni jednu šansu, osim one iz koje su postigli pogodak. Svejedno je, igrao ja s jednom ili tri špice, kad vezni red ne igra kako treba."

Potom je osuo paljbu po svojim igračima: "Čovjek se mora zapitati imaju li neki igrači dovoljno kisika u mozgu, što im se dešava da onako griješe i ne mogu zadržati koncentraciju svih 90 minuta. Igrači se moraju puno odgovornije odnositi prema Hajdukovom dresu. U jesen možda nismo imali ovoliko kvalitete kao sad, ali smo imali borbenost."

Hrvoje Vejić i Luka Vučko bili su šokirani rezultatom i posljednjim pogotkom, a Vučko je dodao: "Nepotrebno smo se povukli u posljednjih pola sata." Ivan Leko rekao je: "Što nam vrijedi što smo bili bolji i od Zagreba i od Rijeke, kad smo osvojili samo jedan bod. Rijeka je imala dvije šanse i odnijela bod, valjda će nam krenuti pogoci u narednim susretima."

Elvis Scoria, trener Rijeke: "Nismo igrali sjajno, no nagrađeni smo za upornost i želju. Minutu prije kraja bili smo jako daleko, na šest bodova, no taj pogodak u zadnjoj minuti okrenuo je sve. Vratili smo se u igru, ali smo vratili i druge momčadi, bit će velike borbe u narednim utakmicama. Još nam nisu proradili Mitu i Erceg, pa mislim da možemo još napredovati. Breme favorita je na Hajduku, a mi moramo premostiti u barijeru da svaki put kad imamo šansu dostići Hajduka na vrhu, ne pobijedimo."

Igrači Rijeke bili su zadovoljni bodom, a izjave Tomislava Ercega, Igora Novakovića i Dumitrua Mitua mogu se svesti u zajedničku rečenicu: "Sretni smo izborenim bodom i ostankom u borbi za titulu prvaka."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!