Nogomet

Inter - Pula: Zaprešićani ispunili cilj

Hrvoje Vuković • subota, 12.03.2005.

Momčad Intera ni u drugoj uzastopnoj utakmici na domaćem terenu nije uspjela doći do toliko željene pobjede, no i ovaj bod protiv vrlo čvrste Pule praktički ih je riješio svih briga oko ostanka. Iako je teren bio u boljem stanju nego prije tjedan dana kada smo vidjeli čak četiri pogotka, danas igrači i jedne i druge momčadi jednostavno nisu imali svoj dan, a onih 1500 gledatelja koji su došli posvjedočiti još jednoj pobjedi Intera, napustili su stadion duboko razočarani, jer osim što nisu vidjeli niti jedan zgoditak, mogli su sve šanse na utakmici staviti u jednu proširenu rečenicu.

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pula će se ove godine zasigurno boriti za ostanak u ligi, a imaju i varljivih šest bodova prednosti pred pretposljednjim Zadrom koji im dolazi u goste u zadnjem kolu, tako da je trener gostiju, Igor Pamić, silno želio izbjeći poraz u Zaprešiću i na taj način održati značajnu prednost pred izravnim konkurentom za ispadanje.

Sam početak već je najavio u kojem pravcu će se kretati utakmica. Puljani, koji imaju drugi najslabiji napad lige, kreću sramežljivo sa samo jednim izrazitim napadačem, čekajući kakvu priliku za kontru, dok Interovci više imaju loptu u nogama, ali ne mogu stvoriti ni jednu pravu šansu. Nedopustivo blijeda igra obaju suparnika, nedostojna Prve hrvatske lige vjerojatno je ušutkala sve zagovaratelje proširenja lige, jer ovakav nogomet je u nekim trenucima bio doslovce negledljiv.

Ništa posebno nije se dešavalo sve do 27. minute kada Pula ima najbolju priliku na utakmici. Šehić je oprobao svoj udarac sa kojih desetak metara, pucao dolje desno, no, danas besposleni Šarlija odlično brani. Po pruženoj igri teško bi se moglo zaključiti tko je trećeplasirana momčad, a čak je Pula većim dijelom utakmice bila bolji suparnik. Sve do pred kraj poluvremena, domaćini nisu napravili ništa, a onda Ceraj fino ubacuje, nekadašnja nada Dinama, Tomislav Gondžić, puca glavom, no ravno u vratara Ivešu.

Nakon nezanimljivog prvog dijela slijedio je još gori drugi. Nikako Interovci nisu mogli povezati par dodavanja, a računajući da je napad Pule drugi najgori u ligi, odmah iza onog Međimurja, teško je bilo za očekivati da će bilo koji od suparnika odnijeti sva tri boda. Jedina prava prilika u nastavku bila je ona Ivana Babića, koji je zamijenio neprimjetnog Gondžića. Naime, Interov igrač pucao je snažno s otprilike 12-13 metara no pogodio je samo vanjski dio mreže, zaključivši tako utakmicu koju ćemo svi vrlo lako zaboraviti.

Veliko pojačanje "žutih", Zoran Zekić, nije dobio niti jednu pravu loptu na cijeloj utakmici, tako da i tu treba tražiti uzrok najnepopularnijeg nogometnog rezultata. Na kraju, oba protivnika moraju biti zadovoljni bodom jer uz pruženu igru, nisu ni mogli više. Inter je tako zadržao treće mjesto, dok je Pula zahvaljujući debaklu Zadra protiv Slavena, pobjegla na sedam bodova prednosti.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!