Nogomet

Osijek - Međimurje: Međimurje uništilo osječki san

Vedran Stilin • subota, 12.03.2005.

U pretposljednjem kolu prije podjele na "bolje" i "lošije" Osijek je na domaćem terenu tražio pobjedu nad zadnjeplasiranim Međimurjem. Odlična igra Osijeka u nastavku prvenstva, uz samo jedan osvojeni bod, značili su da je danas na redu prva pobjeda u ovoj godini. Ipak, gosti iz Čakovca su se pobrinuli za iznenađenje kola kojim su otkinuli dva boda Osijeku te ih izbacili iz borbe za Ligu za prvaka.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Početak susreta je protekao u preispitivanju snaga, a prva prilika se dogodila u 18. minuti kada je nakon ubačaja iz kuta Josipa Balatinca, Karlo Primorac odlično pucao glavom. Vratar Međimurja Tihomir Bulat je već bio svladan, ali je na crti bio Mario Šarić koji uspjeva izbaciti loptu. U tim trenucim je Osijek postao sve opasniji i prilike su se redale jedna za drugom. Možda je najbolja bila ona Balatinca, koji nakon odlične duge lopte Slavena Tokića sam izlazi pred pred međimurska vrata, no pomoćni sudac diže zastavicu iako je situacija bila i više nego sumljiva. U 37. minuti je Tokić ponovno odlično ubacio za Primorca koji iz blizine trese prečku Međimurja, a u nastavku Mijo Nađ pada u šesnaestercu, no sudac Domagoj Vučkov ostaje nijem. Gosti su imali najbolju priliku u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, a dobili su je na poklon nakon neodlučnosti Radoslava Gusića, no udarac Ivice Žuljevića brani osječki vratar, Marin Skender.

Nastavak je ponudio puno više žustrine s obje strane, a prvu priliku je imao Domagoj Verhas koji odlično puca, ali nedovoljno dobro za vratara Bulata. Tri minute kasnije je Primorac ostao iskosa sam na osam metara, ali glavom puca ravno u ruke čakovečkog vratara. U 57. minuti su gosti ostali s igračem manje zbog simluranja njihovog kapetana, Gorana Vincetića, kojemu je to bio drugi žuti karton. Zanimljivo je da je prvi dobio samo sedam minuta ranije.

Slika 2 od 2.
Foto: FaH

Osijek je tada krenuo na sve ili ništa tako da je ostalo puno prostora za kontranapade Međimurja. U 63. minuti je neodlučni Gusić stvorio priliku Žuljeviću što ovaj ne iskorištava. Tri minute kasnije je Hrvoje Jančetić zatresao domaći mrežu, no pomoćni sudac je već ranije pokazao zaleđe, iako je i ta procjena bila upitna. 71. minuta je ponudila najbolju priliku utakmice koju ne iskorištava Ivica Žuljević, koji se sam sjurio prema golu Skendera, ali je Ostopanj brzinom i odlučnošću iskoristio nespretnost igrača Međimurja. Do kraja je Osijek imao još dvije dobre prilike preko Primorca i Tea Krešića no dosadna "nula" je na semaforu i dalje ostala. U sudačkoj nadoknadi su živci proradili, a najtanje je imao Josip Milardović koji na centru bespotrebno udara Silvija Cavrića. Taj incident je vidio samo pomoćni sudac, a epilog svega je bio sudački dogovor i prijevremeno tuširanje za Milardovića.

Na kraju je u prosječnoj prezentaciji možda podjela bodova i najrealniji ishod, iako taj bod ne donosi ništa, a gubitak dva puno odnosi Osijeku, koji tako ispada iz utrke za Ligom za prvaka.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!