Euro 2003

EP 2003., Hrvatska - Grčka: Izjave hrvatskih košarkaša

Bojan Poturica • subota, 06.09.2003.

Naši košaršaki napustili su parket pognutih glava. Vladala je nevjerica, dečki nisu mogli vjerovati da im se onakav poraz ponovno dešava. Gordan Giriček i Marko Popović bili su tragičari utakmice jer su promašili odlučujuća četiri slobodna bacanja.

Gira je ipak promašio zadnja dva: "Osim ta dva bacanja promašio sam i niz zicera. Koševi su bili tvrdi. No to mi ne možemo biti opravdanje jer nismo zaslužili ovaj poraz. Odigrali smo gotovo odličnu utakmicu. Ako ovako nastavimo igrati imamo šansi. Ukrajince moramo dobiti. Grčka je jedan od favorita ovog EP-a. Nama nitko nije davao izglede, a bili smo blizu pobjede."

Marko Popović je dao svoje viđenje: "Vjerovao sam da ću pogoditi ona dva bacanja. Tokom cijele utakmice imali smo pobjedu u rukama. Vjerujem kako možemo biti prvi pobijedimo li u sljedeće dvije utakmice. Mislim da Grci ne mogu dobiti Tursku.".

Naš izbornik Neven Spahija izgledao je potpuno utučeno i nakon poraza je priznao da nikad nije gledao ovakvu dramatičnu utakmicu. "Dat ću podršku svojim igračima. Nećemo pokleknuti. Moramo dobiti Ukrajinu i biti spremni za Tursku. Ne mogu shvatiti kako su naši prvi igrači Prkačin i Giriček promašili slobodna bacanja. Za Popovića razumijem. On je debitant i njega sam čuvao kao đokera za posljednju četvrtinu", rekao je naš izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Euro 2003Skrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!