Zimski sportovi

NHL: Atlanti velika, emocionalna pobjeda

Tomislav Pacak • petak, 10.10.2003.

Želja je svakog kluba u novu sezonu ući pobjedom na domaćem ledu, a ta se želja sinoć ostvarila - svim domaćinima. Najviše emocija bilo je u Atlanti, gdje su prisutni odali počast preminulom hokejašu Trashersa Danu Snyderu...

I hokejaši Atlante pobrinuli su se da večer bude za pamćenje, slavili su protiv Columbusa sa 2:1 što je sigurno bio najbolji način za odati počast preminulom suigraču. Junak je bio Chris Tamer koji je dvije minute prije kraja postigao odlučujući pogodak, prije kojeg su Kovaljčuk i Nedorost izmjenili po pogodak.

Među 10 uspješnih domaćina bili su Ottawa i Detroit, dva kluba koji s velikim aspiracijama ulaze u novu sezonu. Ottawa se nije previše mučila protiv Montreala, a u 5:2 pobjedu po pogodak i asistenciju ugradili su Alfredsson, Spezza i Phillips.

Detroit je imao puno više problema s Los Anglesom, ali i Red Wingsi su uspješno krenuli u sezonu. Presudio je pogodak Stevea Yzermana 17 sekundi prije kraja, a samo tri minute prije na 2:2 izjednačio je Pavel Datsyuk. Strijelci za "kraljeve", za koje je Roman Čečmanek u svom debiju obranio 35 udaraca, bili su Belanger i Palffy, dok je Dominik Hašek svoj povratak u NHL obilježio s 21 obranom. Kako sam kaže, "bilo je dobro, ali bit će još i bolje".

NHL, četvrtak 9. listopada: Ottawa - Montreal 5:2, Florida - Carolina 3:1, Atlanta - Columbus 2:1, Philadelphia - Buffalo 2:0, Washington - NY Islanders 6:1, Detroit - Los Angeles 3:2, Nashville - Anaheim 3:1, Edmonton - San Jose 5:2, Vancouver - Calgary 4:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!