Nogomet

Vidović: 'Uvjeren sam da ćemo u Koprivnici odigrati bolje'

Petar Jenjić • četvrtak, 02.05.2024.
Vidović: 'Uvjeren sam da ćemo u Koprivnici odigrati bolje'
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Trener Gorice Rajko Vidović i igrač Gabriel Rukavina najavili su gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa. Nakon poraza od Osijeka, strateg je uvjeren da bi trebali odigrati bolje jer zasigurno teško mogu lošije od te utakmice...

U subotu od 17 sati nogometaši Gorice gostovat će kod Slaven Belupa u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a. Trener Rajko Vidović najavio je dvoboj:

Igraj na Slaven Belupo - Gorica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Moramo sve bolje igrati. Ova utakmica protiv Osijeka bila je najlošija od mog dolaska, puno stvari nije štimalo, od energije, trke, duela, dodavanja, sve je falilo. Uvjeren sam da ćemo u Koprivnici odigrati bolje. Čeka nas zahtjevna utakmica, to je momčad koja po igračkom kadru, kao i mi, nije ostvarila rezultat koji je planirala. Protiv Hajduka i Rudeša, što sam gledao, pokazali su da se radi o dobroj ekipi. Sve samo ne lagana utakmica."

U kadar se vraća Mitrović, ali zbog ozljeda nema: Ndockyta, Krizmanića, Matavža i Štigleca.

"Koga nema bez njega se može i mora. Moramo dati i ustrajati davati priliku mlađim igračima, na njima je da se dokažu i pokažu. Moramo sve napraviti da napravimo dobar rezultat u Koprivnici. Juniori su se priključili da bi imali dovoljan broj igrača za trening. Za Koprivnicu ih nećemo koristiti, ali pratimo njihov razvoj i dobit će svoju pozornost."

"Znate i sami da promjene dolaze kad nema rezultata pa je smijenjen Ferenčina i došao novi trener. Tu je nova energija, to su pokazali kod Rudeša, onda su imali tešku utakmicu protiv Hajduka gdje su bili dobri i sada ova utakmica u Istri gdje su pružili solidnu partiju. Nije jednostavno kada dođete, svi imamo svoju filozofiju i koliko vidim, oni daju dosta prilike mlađim igračima. Sigurni su i sada im je idealna prilika dati minute mladima, da vidimo tko koliko može i na koga se može računati. Mi bismo voljeli dati šansu mladim igračima i da pobjeđujemo, no stvari nekad treba gledati realno. Sezonu treba privesti kraju i pri tome dati mladima priliku", dodaje Vidović.

Utakmicu je najavio i igrač Gabriel Rukavina:

"I protiv Dinama i Rijeke smo odigrali dobro do tih golova, posebno u Rijeci. Ne znam što je bilo protiv Osijeka, ali dat ćemo sve od sebe da to ispravimo u subotu. Svaku utakmicu idemo pobijediti, tako će biti i u subotu. Kao što je trener rekao, teško može gore od ovoga što smo pokazali protiv Osijeka, tako da sam optimističan."

Rukavina je u klub stigao na polovici sezone.

"Ako uzmemo u obzir da dugo nisam igrao, trebalo mi je nekoliko utakmica da uđem u ritam, ali kasnije mislim da je u većem dijelu to bilo dosta dobro. Šteta što nekad to rezultat nije popratio. Da nije cijela ekipa igrala bolje, možda bih i ja bio bolji. Za prvu seniorsku sezonu mislim da je većim dijelom korektno."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!