Nogomet

Čakovec – Zagreb: Zagreb slavi, a Čakovec tone

Marko Breljak • subota, 27.04.2002.

U subotu su oči cijele hrvatske sportske javnosti bile uprte na dva mjesta, Siget i Čakovec. Razlog je bio jasan, gostovanja dva prvoplasirana kluba kod klubova koji se grčevito bore za opstanak. Čakovčanima je u goste došao lider prvenstva Zagreb, no stadion je pohodilo tek oko 2000 ljudi. Nešto je pokvarila kiša koja je protekla dva dana padala gotovo cijelo vrijeme, a čini se da je i jedan dio navijača Čakovca već pomalo izgubio nadu u čudo u posljednja dva kola.

Zagreb je u prvom dijelu susreta imao prividnu terensku inicijativu, no mreža Čakovčana je ostala netaknuta. Naravno, jednim uhom osluškivalo se stanje u Sigetu, no i tamo se nije mnogo događalo u prvom dijelu. Zagreb je zaprijetio preko Olića u 5. minuti, a najbolju prigodu imao je Vedran Ješe u 22. minuti, kada je izbio sam pred Stamenkovića, koji panterski brani njegov udarac. Stamenković je na sceni i u 33. minuti, kada je na ubačaj Dure pucao Milinović, te u 36. minuti kada “lovi” Olićev” slobodnjak. No dvije odlične šanse imali su i Čakovčani. Prvo je u 33. minuti Nosek ubacio za Vujića, ovaj u duelu sa Vasiljem na rubu šesnaesterca dodaje do Ribića koji pogađa vanjski dio mreže. No prigodu utakmice, a možda i prigodu za ostanak u prvoj ligi, promašio je Velibor Vujić. Nosek ga je u 40. minuti odlično uposlio, ovaj sam došao pred Vasilja, i onda pucao pored gola. Mogao je gađati bliži kut, prebaciti Vasilja, “gurnuti” loptu pored njega, no odabrao je najlošije rješenje i gađao dalji kut.

U drugom dijelu smo odmah na početku vidjeli odličnu prigodu za Zagreb. Krpan je ubacio slijeva, a Štrok pogodio spojnicu gola Čakovca. Nedugo zatim javili su i rezultat iz Sigeta, i nakon toga “pjesnici” prepuštaju inicijativu domaćinima, koji su morali krenuti na sve ili nište, pošto im ostali rezultati nisu išli “na ruku”. No to nije donijelo niti jednu zrelu prigodu, samo terensku inicijativu. Uzalud je bila odlična igra posljednjeg reda, odlični “flasteri” Poletija na Oliću, Kelemena na Hasančiću i Karabatića na Krpanu, kada su Čakovčani ponovo bili potpuno bezopasni po protivnički gol. Ponovo je nedostajao zadnji pas, Mužek, Ribić i Menzil nisu se najbolje snalazili po teškom terenu, a najbliže su domaćini došli u 77. minuti. Tada je Mužek lijepo pronašao Noseka na rubu šesnaestaerca, a ovaj je pao kada se trebao sjuriti prema golu Vasilja. Tim više što je na drugoj strani imao i Vujića. Ovako je zaradio samo žuti karton zbog simulacije. Na kraju je završilo bez golova, Zagreb slavi, a Čakovec tone u ponor iznad kojega ih drži još samo teorija.

A naslov sada definitivno odlazi u Kranjčevičevu ulicu, iako smo to već ove sezone nekoliko puta govorili pa kasnije pregrizli jezik. No ovoga puta je definitivno kraj. NK Zagreb je prvak Hrvatske za sezonu 2001/02... “pjesnici” konačno mogu bez straha zapjevati...


Mladen Frančić: "Čestitke Zagrebu, mi smo protiv prvaka Hrvatske izvukli bod i moramo biti s tim zadovoljni. Zadovoljan sam jer se ekipa digla nakon tri uzastopna poraza i osvojila bod, no s obzirom na ostale rezultate, on nam ne znači previše. Još uvijek nije sve gotovo, pokušati ćemo sve u posljednjem kolu pa šta bude. Šanse još postoje."

Zlatko Kranjčar: "Željeli smo sve riješiti sami, neovisno o rezultatu u Sigetu, no nismo uspjeli. Srećom poklopio nam se rezultat u Sigetu i osvojili smo naslov prvaka. Mislim zasluženo, jer smo u toku cijele sezone dominirali. Čakovec nam je pružio žestok otpor, dobrom defanzivnom igrom onemogućili su nam da stvorimo mnogo šansi. Čak su bili na terenu možda i dominantnija momčad, no niti oni nisu uspjeli postići pogodak."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!