Nogomet

K. Ingrad - Rijeka: Kamen i kiša "potopili" Rijeku

Bruno Pilon • subota, 27.04.2002.

Nogometaši Kamen-Ingrada i Rijeke odigrali su utakmicu predzadnjeg prvenstvenog kola u gotovo zimskim uvjetima. Kiša praćena vjetrom bila je veliki problem igračima obje momčadi, ali nije spriječila preko tri tisuće domaćih navijača u žustrom navijanju za svoje ljubimce, kojima je ova utakmica bila od iznimnog značenja u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Kišom natopljen teren nije omogućavao razvijanje igre kratkih dodavanja, lopta se često zaustavljala u vodi, a klizeći startovi bili su najponavljaniji element igre. Valja istaknuti izvrstan travnjak stadiona u Velikoj, koji se niti nakon devedeset minuta borbene i dinamične igre nije pretvorio u kaljužu.

Sukladno važnosti utakmice Veličani su od početka zaigrali vrlo borbeno i ambiciozno u namjeri da što prije dođu do vodstva, ali bilo je vidljivo da respektiraju goste iz Rijeke koji su u posljednjim utakmicama igrali vrlo dobro i postigli niz odličnih rezultata. Na toliko željeni zgoditak domaći navijači čekali su do 25. minute, kada se nakon udarca iz kuta u šesnaestercu gostiju najbolje snašao Ivo Smoje, te iz blizine ugurao loptu u mrežu, što je izazvalo salve oduševljenja na tribinama "veličke ljepotice".

Nogometaši Rijeke uzvraćaju udarcima iz daljine Račkog i Skočibušića,a u 40. minuti Mario Darmopil vratarskim refleksom nogom na gol liniji brani udarac Natka Račkog i spriječava poravnanje rezultata. U protudaru Joško Popović ulazi u šesnaesterac Rijeke, gdje ga ruši Ivančić , ali sudac Šunjić taj kontakt pripisuje teškom i klizavom terenu i ne pokazuje na bijelu točku. Tri minute poslije događa se gotovo identična situacija. Amarilda Zelu u silovitom naletu ruši vratar Kalinić, a djelitelj pravde ovoga puta bez razmišljanja dosuđuje kazneni udarac. Sigurni izvođač jedanaesterca bio je najefikasniji stijelac Kamena, Joško Popović.

U nastavku utakmice trener Riječana Ivan Katalinić izvršio je tri izmjene, te sa novim napadačkim tandemom Vidović - Djarmati pokušao pojačati ritam igre te preokrenuti rezultat. To rezultira terenskom inicijativom Rijeke, te donosi dva izvrsna udarca Burčula koje vratar Petrović krajnjim naporima zaustavlja. Kamen pokušava iz protuudara preko raspoloženog Amarilda Zele doći do još sigurnijeg vodstva, ali obrana Rijeke koncentriranom igrom otklanja takvu mogućnost. Taktičnim zamjenama trener Simunić sigurno privodi utakmicu kraju iKamen-Ingrad osvja tri iznimno važna boda. Sljedeće subote u posljednjoj utakmici prvenstva Veličani idu u Zagreb na promociju prvaka iz Kranjčevićeve. Idu čestitati, ali i pokušati osvojiti bod(ove) spasa...


Ivan Katalinić (trener Rijeke): "Po zimskim uvjetima bolje su se snašli nogometaši Kamena. Uspjeli su nametnuti svoju igru i iz poluprilike postići zgoditak i zasluženo vodstvo. Ključni trenutak bio je jedanaesterac kojim su domaći igrači povećali vodstvo u finišu prvog dijela. U nastavku utakmice bili smo bolja momčad, ali nismo realizirali izgledne prilike. Čestitam domaćim nogometašima na zasluženoj pobjedi."

Vjeran Simunić (trener Kamen-Ingrada): "Čestitam svojim nogometašima na izuzetno borbenoj utakmici, pravom pristupu, koji je i bio potreban da bi protiv kvalitetnog protivnika došli do slamke spasa. Po pasjem vremenu ni publika nije ostala nezadovoljna, jednako je teško bilo utakmicu i gledati i igrati jer je kiša nošena vjetrom neprestano padala. Preostaje nam 90 minuta bespoštedne borbe sa prvakom Zagrebom. Nadam se da ćemo ponoviti današnju kvalitetnu i angažiranu igu te uz mobilizaciju cijelog požeškog kraja otići u Zagreb po bodove spasa. Naravno da ovisimo i o drugim rezultatima, borba za očuvanje prvoligaškog statusa se zakuhala. Nadam se da će svi igrati pošteno, a mi ćemo se boriti do kraja."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!