Nogomet

H. Dragovoljac – Hajduk : Dragovoljcima bodovi spasa!?

Danijel Kavelj • subota, 27.04.2002.

Slika 2 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Nogometaši Hrvatskog dragovoljca pobjedili su u posljednjoj utakmici ove sezone u Sigetu momčad Hajduka sa 1:0. Susret od obostranog značaja donio je možda i presudne bodove ostanka Dragovoljcima, kojima ostaje još teško gostovanje u Rijeci u zadnjem kolu, a Splićane je ovaj poraz na kraju izbacio iz borbe za naslov prvaka.

Kišovito vrijeme i vrlo težak teren pratio je obje momčadi tijekom svih 90 minuta, pa je početak utakmice donio oprezniju igru i jednih i drugih. Prvu ozbiljniju priliku imali su domaći nogometaši preko Gulića u 20. minuti, koji je na desnoj strani oduzeo loptu neopreznom Sabliću, te se sjurio prema Pletikosi, ali njegov loš udarac završava u vanjskoj mreži.

Nakon toga Petrović je u dva navrata, u 30. i 37. minuti pokušao iz slobodnih udaraca ugroziti Pletikosu, međutim reprezentativni vratar je iskazao svoje kvalitete. U zadnjim trenucima prvog dijela Lalić je sa 18 metara opasno pucao, ali njegov udarac je završio malo pored desne stative.

U nastavak utakmice napokon i Hajduk kreće otvorenije, pa već u 46. minuti Đolonga je oštro pucao sa šesnaest metara, ali Kale je bio siguran. Samo minutu kasnije Dragovoljac je poveo; slobodan udarac sa desne strane izveo je Lalić, a najviši u šesnaestercu Splićana je bio Petrović i glavom pogodio za 1:0.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

“Bijeli” su nakon primljenog pogotka krenuli nešto ofanzivnije rezultat čega je bila vrlo dobra prilika Ercega u 52. minuti, kada je glavom pucao sa oko dvanaest metara, ali samo do vrlo dobrog Kalea.

U 71. minuti domaći su ostali sa deset igrača, nakon što je Andračić u borbi za poziciju laktom udario Srnu, što je sudac Kovačić okarakterizirao kao namjerni prekršaj za crveni karton. Prednost igrača više Hajduk je mogao realizirati u dva navrata u 78. i 81 minuti preko Ercega i Srne, ali čuvar mreže H. dragovoljca Kale bravuroznim obranama je spasio svoju mrežu. Do kraja susreta terenska inicijativa gostiju nije urodila plodom, pa su na kraju Sigećani zasluženo osvojili važna tri boda.


Luka Bonačić, trener H. dragovoljca: "Mislim da smo zasluženo pobjedili, ovaj put smo imali više sreće nego u prijašnjim utakmicama. Igrači su pokazali karakter, ali opet smo dobili bespotrebne kartone, zbog kojih ćemo biti oslabljeni protiv Rijeke. Vratar Kale je iskoristio pruženu priliku i na krilima njegovih obrana smo i došli do ove današnje pobjede."

Anto Petrović, igrač H. dragovoljca: "Odigrali smo dobru utakmicu, svi igrači su dali sve od sebe, osobito Kale koji nas je u dvije situacije u drugom poluvremenu izvukao. Zadnju utakmicu ćemo se boriti do kraja, pa ćemo vidjeti koliko će nam to pomoći."

Slaven Bilić, trener Hajduka: "Ušli smo u utakmicu kao da će pobjeda doći sama od sebe. Drugo poluvrijeme smo odigrali nešto bolje sa boljim protokom lopte, a težak teren nam nije opravdanje za ovu lošu predstavu. Dragovoljci su odigrali vrlo dobro i želim im da ostanu u ligi."

Goran Sablić, igrač Hajduka:"Dragovoljac je zasluženo pobjedio, mi smo praktički bez ispaljenog metka odigrali utakmicu. Sredina terena nam nije odigrala na razini, nismo uspijeli napraviti niti jednu izrazitu šansu što je Dragovoljcima i donijelo pobjedu."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!