Ostali sportovi

NHL: Dva gola Modana za pobijedu Starsa

Boris Bilas • ponedjeljak, 14.01.2002.

U nedjelju je na ledu NHL-a bio prilično miran dan. Samo dvije utakmice odigrane su jučer, ali su zato gledatelji u St. Paulu i Atlanti mogli uživati u uzbudljivim i neizvjesnim susretima. U Minnesotu su se vratili Starsi. U St. Paulu ova je momčad stekla ugled prije nego što se sredinom devedesetih preselila u Dallas. Kada su prošle sezone igrači Dallasa prvi puta došli u svoju staru dvoranu dosta je gledatelja nosilo stare dresove Minnesota Starsa, a slična se slika ponovila i jučer. Navijači Wilda još nisu zaboravili svoje Starse.

Nije ni Mike Modano zaboravio igrati hokej. jedan od najboljih igrača lige konačno igra jednu pravu sezonu. Od dolaska u NHL Modana je pratio glas velike nade, ali je on cijelo vrijeme živio u sjeni Breta Hulla. Odlaskom Hulla u Detroit Modano je ostao jedina prava zvijezda u momčadi Dallasa, izuzmemo li golmana Eda Belfoura, što je znao iskoristiti te igra vjerojatno najbolju sezonu u životu. Protiv Wilda Modano je zabio dva gola (25. i 26. sezone) za Dallas što je bilo dovoljno za vodstvo Starsa 2:0 nakon dvije trećine. Sve ostalo obavio je Ed Belfour koji je zaustavio 25 udaraca igrača Minnesote, a jedini gol zabio mu je Antti Laaskonen na polovici posljednje trećine kada su Starsi već vodili 3:0. Treći gol za Dallas zabio je Brenden Morrow. Dallas se ovom pobjedom približio samo na bod San Joseu koji vodi u Pacifičkoj diviziji. Minnesota i dalje dijeli posljednje mjesto u Sjeverozapadnoj diviziji s Vancouverom.

Drugi nedjeljni susret odigrali su Atlanta Trashersi i Tampa Bay Lightningsi. Atlanta je najlošija momčad lige koja je do sada sakupila samo 29 bodova (10 pobjeda), a Lightningsi također imaju slab učinak koji je daleko ispod 50 %. Trashersi su momčad koja ima najmanje pobjeda u ligi pa je malo iznenađujuće bilo njihovo vodstvo od 2:0 sredinom druge trećine. Prvo je Patrik Stefan zabio za 1:0, a nekoliko minuta kasnije jedan od najboljih "rookiea" sezone Ilja Kovalčuk zabio je svoj 21. gol za vodstvo Atlante od 2:0. Tada se bude "Munje" i golom Davea Andreychuka smanjuju na 1:2 još u drugoj trećini. Konačnih 2:2 postavio je Frederik Modin točno osam minuta nakon početka zadnje trećine.

Vezane vijesti

Rezultati, nedjelja 13. siječnja: Minnesota-Dallas 1:3, Atlanta-Tampa Bay 2:2

Poredak nakon nedjelje 13. siječnja:
ISTOČNA KONFERENCIJA:
Sjevernoistična divizija: Toronto 58, Boston 57, Ottawa 24, Montreal 44, Buffalo 41
Jugoistočna divzija: Carolina 52, Washington 44, Tampa Bay 38, Florida 34, Atlanta 29
Atlantska divizija: Philadelphia 56, NY Islanders 51, NY Rangers 50, New Jersey 45, Pitsburgh 39

ZAPADNA KONFERNCIJA:
Centralna divzija: Detroit 69, Chicago 60, St. Louis 55, Nashville 40, Columbus 31
Sjeverozapadna divizija: Edmonton 55, Colorado 54, Calgary 48, Minnesota 43, Vancouver 43
Pacifička divizija: San Jose 53, Dallas 52, LA Kings 47, Phoenix 45, Anaheim 35.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!