Ostali sportovi

NHL: Philadelphia leti visoko

Boris Bilas • srijeda, 16.01.2002.

Momčad Philadelphia Flyersa trenutno je najbolja u ligi. U susretu s Ottawa Senatorsima pokušali su svoj pobjednički niz produžiti na šest utakmica. Zahvaljujući Romanu Čečmaneku (36 obrana) i Jeremyu Roenicku (gol i dvije asistencije) Flyersi su pobijedili 4:1 te su došli do najduljeg pobjedničkog niza od studenog 2000. godine. Koliko se momčad momčad Billa Barbera popravila u posljednjih mjesec i pol govori i podatak da su do 1. prosinca imali 10 pobjeda, 8 poraza (1 u produžetku) i 5 neodlučenih, a od početka zadnjeg mjeseca prošle godine Flyersi su pobijedili 16 puta i imaju samo pet poraza. Ovaj veliki niz bio je dovoljan da preuzmu vodstvo u Istočnoj konferenciji s dva boda prednosti ispred Toronta i Bostona.

Jedan od razloga što su Flyersi usamljeni na vrhu Istoka je i poraz Toronto Maple Leafsa u Air Canada Centeru od sve boljih Atlanta Trashersa. Leafsi su prije ovog susreta dobili četiri domaća susreta u nizu i Trashersi su im trebali biti lagan zalogaj, ali dva ponajbolja "rookiea" sezone Dany Heatley i Ilja Kovalčuk imali su drugačije planove. Kovalčuk je svojim 22. golom sezone doveo goste u rano vodstvo, a domaću publiku je potpuno šokirao Luboš Bartecko u 15. minuti kada je doveo Atlantu u vodstvo od 2:0. Leafsi su se vratili u utakmicu u drugoj trećini golovima Alexeia Ponikarovskog i Roberta Reichela, ali za veći preokret nisu imali snage, a i Milan Hnilička na golu Atlante imao je svoju večer jer je obranio čak 40 udaraca. Pobjedu Atlanti donio je Heatley, svojim 17. golom sezone, šest i pol minuta prije kraja. Atlanta je ovom pobjedom produljila niz neporaženosti na četiri utakmice što im je najviše ove sezone.

Jevgenij Nabokov još jednom je bio spasitelj San Jose Sharksa u domu aktualnih prvaka Colorado Avalanchea. Kazahstanac je obranio 38 udaraca te je zabilježio peti shutout sezone za minimalnu pbjedu Sharksa od 1:0. Nobokovu Colorado očito leži jer je prije dvije godine u Denveru zabilježio svoj prvi shutout u karijeri, a prije mjesec dana je u Pepsi Centeru 11 put sačuvao praznu mrežu što je bio klupski rekord Sharksa. Dobar je bio i Patrick Roy na golu Colorada s 21 obranom, ali je njemu do shutouta falilo samo 2,8 sekundi. Naime, toliko je vremena ostalo u produžetku kada je Teemu Selane postigao jedini gol na utakmici s kojim su Sharksi postala prva momčad ove sezone koja je pobijedila Colorado u produžetku. Ovom pobjedom Sharksi su pobjegli na tri boda Dallasu u borbi za prvo mjesto Pacifičke divizije, a Avalanchei dijele vodstvo s Edmontonom u Sjeverozapadnoj diviziji.

Šokantno je za Detroit Red Wingse počelo gostovanje kod Phoenix Coyotesa. U razmaku od 17 sekundi sedme minute utakmice Daniel Briere postigao je dva gola i Coyotesi su imali rano vodstvo od 2:0. Najbolja momčad lige ubrzo je smanjila golom Hulla na 2:1, ali se nakon toga dosta mučila ne bi li došla do izjednačenja. Kada se činilo da će Detroit doživjeti prvi poraz nakon pet utakmica, Brett Hull je taj niz produžio na šest utakmica bez poraza. Gol dvije minute i 19 sekundi prije kraja, za konačnih 2:2, bio je 15. Hullov gol sezone. Treba napomenuti da su Wingsi izvukli barem jedan bod u posljednjih 12 susreta i to je jedan od razloga što su daleko najbolja momčad lige sa 70 bodova.

Rezultati, utorak 15. siječnja: Philadelphia-Ottawa 4:1, Toronto-Atlanta 3:2, Colorado-San Jose 0:1 (pr.), Phoenix-Detroit 2:2, New Jersey-Tampa Bay 4:5 (pr.), Carolina-Minnesota 2:0, St. Louis-Edmonton 3:2, Calgary-NY Islanders 1:3, Vancouver-Pittsburgh 5:2, LA Kings-Nashville 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!