Košarka

Nuggetsi ne smiju dva puta kiksati, ali Minnesota igra odlično

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.05.2024.
Nuggetsi ne smiju dva puta kiksati, ali Minnesota igra odlično
Foto: EPA

Branitelji naslova NBA prvaka Denver Nuggetsi večeras moraju pronaći put do pobjede u drugom susretu polufinala Zapadne konferencije…

Očekivano zanimljivu seriju polufinala Zapada igraju Denver Nuggetsi i Minnesota Timberwolvesi. Branitelji naslova Denver Nuggetsi više nemaju prednost domaćeg parketa.

Igraj na Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nuggetsi su podbacili u prvom susretu ili bolje rečeno Minnesota je odigrala sjajno i upisala je pobjedu 106:99. Fantastičan je bio Anthony Edwards koji je ubacio 43 poena i dominirao susretom.

Edwards izgleda odlično ove sezone, potpuno je sazrio i postao je uistinu velik igrač te dolazi na one pozicije i nastupe koji su mu predviđani kada je izabran kao prvi pick na draftu.

Edwards je bio sjajan tijekom cijelog susreta, a u posljednjoj dionici dodatni impuls dao je Naz Reid koji je u pravom trenutku pružio svoje najbolje minute.

Denver je bio oslonjen na Nikolu Jokića koji pod hitno treba pomoć u ovoj seriji. Jokiću nije lako, na drugoj strani su Karl-Anthony Towns i Rudy Gobert koji čine vrlo neugodan match-up za sve protivnike. Zato Nuggetsi trebaju iskorak i ostalih, Jokić će svoje napraviti, Murray će pomoći, ali za izbaciti Minnesotu trebat će više.

Bitno je naglasiti da Denvera poraz i u drugoj utakmici stavlja u situaciju iz koje će se jako teško izvući. Sav pritisak je na njegovim leđima.

Što su rekli

Michael Malone, trener Denver Nuggetsa: "Brine me kako smo izgledali u obrani u drugom poluvremenu. Nije bilo dobro, imam osjećaj da su u nekim trenucima imali 90 posto šuta iz igre. Ne smijemo dopustiti da se razigraju njihovi sporedni igrači. Ako se to dogodi, bit će to kraj za nas."

Mjesto, vrijeme

Denver, Ball Arena, 4:00

Nedostaju

Denver Nuggets: Gillespie, Čančar (ozljede)

Minnesota Timberwolves: Clark (ozljeda)

Prošli dvoboj

Minnesota je u prvom susretu u ovoj seriji slavila sa 106:99. U četiri ranije dvoboja ove sezone svatko je uzeo po dvije pobjede.

Prognoza

Nuggetsi će dobiti i izjednačiti na 1-1 u seriji, a što će dalje biti, teško je reći.

FOTO: EPA/DUSTIN BRADFORD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!