Tenis

Sinner za sat i deset minuta pomeo sunarodnjaka s terena, Sakkari nakon Vekić upisala novu laku pobjedu

Mario Borko • subota, 27.04.2024.
Sinner za sat i deset minuta pomeo sunarodnjaka s terena, Sakkari nakon Vekić upisala novu laku pobjedu
Foto: EPA

Drugi tenisač svijeta Jannik Sinner izborio je treće kolo Mastersa u Madridu, sunarodnjaku Lorenzu Sonegu prepustio je samo tri gema. Maria Sakkari bila je uvjerljiva protiv 33. igračice svijeta Sloane Stephens...

Mečeve u Madridu poremetila je kiša, ali oni koji se igraju pod zatvorenim krovom su nastavljeni. Jannik Sinner sa 6:0, 6:3 upisao je petu uzastopnu pobjedu protiv Lorenza Sonega i izborio treće kolo turnira. U ženskoj konkurenciji Maria Sakkari je za sat vremena sa 6:1, 6:3 bila bolja od Sloane Stephens i tako se priključila Igi Swiatek u osmini finala.

Igraj na teniske mečeve u Madridu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sinner je u meč krenuo furiozno, tri puta je oduzimao servis sunarodnjaku i sa 6:0 osvojio prvi set. U drugom je Sonego pružio nešto bolji otpor. Dopustio je samo dvije break lopte Sinneru, a ovaj je iskoristio drugu, stvorio prednost, bio siguran na svom servisu i slavio sa 6:0, 6:3.

Drugi tenisač svijeta prvi je nositelj turnira, ulaskom u treće kolo izjednačio je svoj najbolji rezultat u španjolskoj prijestolnici i nastavlja lov za prvim mjestom kojeg drži Novak Đoković. Osvojili kojim slučajem Sinner ovaj turnir smanjio bi prednost na samo 240 bodova.

Nakon što se vrlo lako obračunala s Donnom Vekić, Sakkari je još lakše preskočila Amerikanku. 33. tenisačica svijeta izdržala je na terenu samo sat i tri minute. Grkinja je kod vodstva 2:1 iskoristila prvu break priliku, na idućem servisu protivnice i drugu i tako lako osvojila set sa 6:1. Stephens je odmah na početku drugog seta, ponovno izgubila svoj početni udarac, ali u idućem gemu je vratila zaostatak.

Amerikanka je kakvu, takvu neizvjesnost u meču držala do 3:3, kada Sakkari radi dva uzastopna breaka i pobjeđuje sa 6:1, 6:3. Bila je ovo druga pobjeda za Grkinju u međusobnim susretima.

ATP Madrid, drugo kolo:
Jannik Sinner (Italija, 1) - Lorenzo Sonego (Italija) 6:0, 6:3

WTA Madrid, treće kolo:
Maria Sakkari (Grčka, 5) - Sloane Stephens (SAD) 6:1, 6:3

FOTO: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!