Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti spremne za finalnu seriju hrvatskog prvenstva

Sportnet, Branimir Korać • petak, 19.04.2024.
Odbojkašice Mladosti spremne za finalnu seriju hrvatskog prvenstva
Foto: Daniel Kasap/HINA

U finalu hrvatskog prvenstva za odbojkašice sastat će se Mladost i Dinamo. Ponavlja se tako finale od prošle sezone...

Petak ujutro, dan uoči prve finalne utakmice Superlige za prvakinje Hrvatske, odbojkašice Mladosti rezervirale su za – kavu! Sve zajedno, cijela ekipa, bez stručnog stožera, našla se ujutro na kavi, i naravno uz ugodno čavrljanje se opustile pred najznačajniji dio sezone, u kojoj su već osvojile Kup Hrvatske Snježane Ušić, i to baš protiv Dinama, te brane naslov prošlogodišnjih prvakinja, također protiv Dinama, koji su savladale tri puta s po 3:0 u finalnoj seriji.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pred njima je sada nova finalna serija play offa Superlige, utakmice za prvakinje države, protiv starih znankinja, ekipe Dinama s istočnog dijela Zagreba. Mladostašice su u tom svojevrsnom 'team buildingu' odradile i 'mentalnu' pripremu za prvu utakmicu, u subotu 20. travnja od 17.00 sati u Domu odbojke Bojan Stranić. Prva od tri utakmice, jer se finalna serija igra na tri pobjede, što matematički znači i da se cijela serija može protegnuti i do pete utakmice, za koju je rezerviran termin 8. svibnja.

Karla Antunović, organizatorica igre i hrvatska reprezentativka, pred prvu utakmicu protiv Dinama će reći:

"Spremne smo i motivirane za finalnu seriju, i jedva čekamo da utakmice krenu. Idemo susret po susret, i ne želimo unaprijed kalkulirati u koliko ćemo koraka doći do obrane titule prvakinja, ali znamo da smo čvrste u naumu da još jednom podignemo pehar za najbolju ekipu u državi."

Pogled na statistiku i dosadašnje utakmice dao bi naslutiti da su mladostašice favoriti, (14-2 u korist Mladosti) da nije bilo posljednja dva susreta u kojima su slavile djevojke s Peščenice. Naime, u oba ovogodišnja susreta Superlige Dinamo je izašao kao pobjednik, 3:1 i 3:2, pa je to zasigurno znak za oprez kod djevojaka sa Save, ali i dodatna motivacija.

"Motivacija definitivno, ne sjećamo se kada je Mladost u istoj sezoni gubila od istog kluba dva puta, pa to svakako želimo ispraviti. Čak je u neku ruku i taj posljednji poraz, koji zapravo ništa nije značio glede konačnog raspleta na tablici nakon regularnog dijela, dobrodošao u smislu da se 'vratimo na zemlju' i konsolidiramo redove. Iako, ne zaboravimo da smo prije tog posljednjeg poraza mi njih pobijedili s 3:1 u finalu Kupa Hrvatske Snježane Ušić, U Vinkovcima, u daleko važnijem tada meču koji je odlučivao o trofeju. Zato sada pune elana čekamo prvu finalnu utakmicu kod nas doma, uz želju da nas dođe podržati što veći broj naših navijača, a mi im možemo obećati dobru i zanimljivu utakmicu. Sve smo zdrave, sve smo na okupu, motivirane, i biti će to još jedna naša dobra partija", na kraju će reći Karla Antunović, mlada 22-godišnja organizatorica igre o čijoj će lucidnosti i te kako ovisititi krajnji rezultat njezine ekipe.

I za kraj, još malo statistike, Mladosti je u ovoj sezoni odigrala 47 službenih susreta, i pobijedila u njih 37, uz 10 poraza, i to sve od, uz dva od Dinama, suparnica iz eurokupova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!