Košarka

Bliži se kraj March Madnessu, saznali smo sve sudionike Final Foura

Petar Jenjić • ponedjeljak, 01.04.2024.
Bliži se kraj March Madnessu, saznali smo sve sudionike Final Foura
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Sinoć su odigrane preostale dvije četvrtfinalne utakmice u borbi za naslov novog sveučilišog prvaka. NC State slavio je protiv Dukea, dok je Purdue slavio protiv Tennesseja...

Odigrane su četvrtfinalne utakmice završnog sveučilišnog košarkaškog turnira (NCAA), a do svog prvog plasmana na Final Four od 1983. godine stigao je NC State koji je kao 11. nositelj slavio protiv četvrtog nositelja Dukea, rezultatom 76:64.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo ime pobjedničke momčadi bio je DJ Burns Jr. s 29 poena, dok je DJ Horne dodao 20 koševa. Najbolji je kod Dukea bio Jared McCain s 32 koša i šest skokova, Kyle Filipowski dodao je 11 poena i devet skokova.

NC State sedma je momčad koja je došla do završnog turnira kao dvoznamenkasti nositelj na startu March Madnessa, a nijedna od prethodnih šest na kraju nije uspjela otići do kraja.

Prvi nositelj Purdue izborio je Final Four nakon pobjede protiv drugog nositelja Tennesseja kojeg je svladao rezultatom 72:66. Ovo im je treći plasman na Final Four u povijesti, a prvi od 1980. godine.

Prvo ime momčadi bio je sjajni Zach Edey koji je ubacio čak 40 poena svoje momčadi te dodao 16 skokova. Fletcher Loyer dodao je 14 koševa.

Najbolji je kod Tennesseja bio Dalton Knecht s 37 poena. Ove dvije momčadi ujedno će i odmjeriti snage sljedeći vikend na završnom turniru koji se igra u Glendalu, u Arizoni.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti UConn i Alabama. UConn je kroz povijest pet puta bio sveučilišni prvak, dok je Alabami ovo prvi plasman na završni turnir.

NCAA, četvrtfinale:
NC State - Duke 76:64
Purdue - Tenesee 72:66

Final Four:
UConn - Alabama
NC State - Purdue

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!