Automoto

MotoGP: Pobjeda Martina, Acosta prvi put na postolju

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 24.03.2024.
MotoGP: Pobjeda Martina, Acosta prvi put na postolju
Foto: EPA

Do pobjede u Velikoj nagradi Portugala, u klasi MotoGP, stigao je Španjolac Jorge Martin ispred Enea Bastianinija i Pedra Acoste. To mu je bilo ukupno šesto slavlje u karijeri...

Španjolski motociklist Jorge Martin (Ducati Pramac) pobjednik je Velike nagrade Portugala u MotoGP klasi koja je održana na Algarve International Circuit stazi u portugalskom gradu Portimao.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Martin je slavio ispred Talijana Enea Bastianinija u Ducatiju, a treći je bio Španjolac Pedro Acosta u Gas Gas Tech3.

Martin nije imao problema na putu do svoje prve pobjede ove sezone te šeste u karijeri. Vodio je od početka do kraja i nije imao pravog suparnika u borbi za pobjedu.

"Danas je skoro sve bilo savršeno, nije bilo grešaka. Znao sam za što sam sposoban. Krenuo sam brzo i pokušavao sam kontrolirati trošenje gume. Za mene je ova pobjeda veliko olakšanje nakon prošlogodišnjeg razočaranja", rekao je nakon utrke.

Jedan od junaka utrke bio je 19-godišnji Acosta koji je završio na trećem mjestu u svom drugom nastupu u ovoj klasi. Time je postao treći najmlađi osvajač postolja u povijesti Premier klase.

"Motocikl je bio savršen, danas nije bilo problema s gumama", rekao je Acosta.

U ukupnom poretku vodi Martin sa 60 bodova, drugi je Južnoafrikanac Brad Binder (KTM) s 42 boda. Bastiani se probio na treće mjesto s 39 bodova.

U slabijim klasama Moto2 i Moto3 pobjede su također otišle u Španjolsku. U Moto2 slavio je Aron Canet ispred Amerikanca Joea Robertsa i sunarodnjaka Manuela Gonzaleza, dok je u Moto3 slavio Daniel Holgado ispred sunarodnjaka Josea Antonia Ruede i Ivana Ortole.

Sljedeća utrka vozit će se u američkom Austinu 14. travnja.

FOTO: EPA/JOSE SENA GOULAO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!