Nogomet

Ipak finale iz snova: SAD i Meksiko odlučuju o pobjedniku CONCACAF Lige nacija

Branimir Korać • petak, 22.03.2024.
Ipak finale iz snova: SAD i Meksiko odlučuju o pobjedniku CONCACAF Lige nacija
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni susreti CONCACAF Lige nacija, a u finale su prošli SAD i Meksiko. Meksikanci su bili uvjerljivi protiv Paname, ali SAD nije imao lagan posao protiv Jamajke...

Uoči polufinalnih dvoboja CONCACAF Lige nacija i jedni i drugi govorili su o finalu iz snova između SAD-a i Meksika, ali isto tako isticali su kako ih čeka težak posao s Jamajkom odnosno Panamom. Pokazalo se posebno Amerikancima da moraju ići stepenicu po stepenicu jer su bili na rubu ispadanja.

Igraj na utakmice CONCACAF Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jamajka je šokantno povećala već u prvoj minuti golom Grega Leigha koji igra u engleskoj League One u dresu Oxforda i sve do 96. minute na semaforu je stajalo tih 0:1. Nervoza Amerikanaca rasla je sa svakom minutom, pritisak je bio sve veći i Jamajka nije izdržala. U 96. minuti nakon ubačaja iz kornera Cory Burke glavom je poslao loptu u svoju mrežu i izjednačio na 1:1.

U dodatnih pola sata Jamajka više nije imala snage i SAD je golovima Hajija Wrighta otišao do pobjede. Sredinom drugog poluvremena Jamajčani su imali dvije fantastične prilike za odlazaka na 2:0 i dugo će ih pamtiti, kao i autogol Burkea.

Panama nije igrala toliko loše protiv Meksika, ali Meksikanci su za razliku od nje koristili svoje prilike.

U završnici prvog poluvremena postigli su dva pogotka, strijelci su bili Edson Alvarez i Julian Quinones da bi konačnih 3:0 u 67. minuti postavio Orbelin Pineda.

U konačnici rezultat ipak previsok u korist Meksika, ali golovi se broje, a Meksikanci su ih postizali.

CONCACAF Luga nacija, polufinale:
SAD - Jamajka 3:1 produžetak (1:1)
Panama - Meksiko 0:3

FOTO: EPA/Marcelo Ruiz

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!