Vodeni sportovi

Australija visokom pobjedom osigurala plasman u osminu finala

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 07.02.2024.
Australija visokom pobjedom osigurala plasman u osminu finala
Foto: EPA

U "hrvatskoj" skupini na Svjetskom prvenstvu, Australija je slavila protiv Južnoafričke Republike. Time je osigurala plasman u osminu finala...

Vaterpolisti Australije svladali su Južnu Afriku s uvjerljivih 29:7 i na taj način osigurali plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Dohi, jer ne mogu biti lošije plasirani od trećeg mjesta u skupini A, u kojoj se natječe i reprezentacija Hrvatske, koju od 17 sati čeka dvoboj sa Španjolskom.

Igraj na Hrvatska - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno) <š>Australske strijelce je sa šest pogodaka predvodio Blake Edwards, a po pet golova postigli su Dubrovčanin s australskim državljanstvom Jacob Merčep i Marcus Berehulak. Za Južnu Afriku je dva gola postigao Ross Stuart Stone.

Australija je nakratko preuzela vodeću poziciju u skupini s tri boda, koliko imaju Španjolska i Hrvatska, ali uz utakmicu manje. Južna Afrika je na dnu ljestvice bez bodova, a tako bi i trebalo ostati jer će u posljednjem kolu igrati protiv Hrvatske.

U skupini C je osminu finala osigurala američka reprezentacija pobjedom protiv Japana 18:5. Amerikanci su trenutačno prvi u skupini s četiri boda, ispred Srbije s tri i Crne Gore s dva, ali te dvije reprezentacije imaju utakmicu manje. Japan je zadnji bez ijednog boda.

Svjetsko prvenstvo:
Australija - JAR 29:7
SAD - Japan 18:5

FOTO: EPA/ALI HAIDER

SP 2024., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Australija29:7Južna Afrika
Španjolska10:6Hrvatska
1Španjolska 346:20+269
2Hrvatska 348:24+246
3Australija 346:35+113
4Južna Afrika 318:79-610

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!