SuperSport Hrvatska nogometna liga, 32. kolo, 30.04.2023, 18:00 h, Gradski stadion u Poljudu
Suci: Dario Bel, Bojan Zobenica, Goran Pataki, 4. sudac: Igor Pajač
Hajduk
Hajduk
0:0(0:0) Dinamo
Dinamo

I nula je bila dovoljna za Modre: Dinamo remijem u derbiju s Hajdukom potvrdio titulu

Krešimir Milić • nedjelja, 30.04.2023.
I nula je bila dovoljna za Modre: Dinamo remijem u derbiju s Hajdukom potvrdio titulu
Foto: FaH

Dinamo je novi-stari prvak Hrvatske. U derbiju bez golova došli su do nove titule...

Vidjela se želja u pojedinim trenucima, ali izostali su golovi da bi popunili dojam derbija. Gotovo ispunjen Poljud do posljednjeg mjesta bio ambijent u kojem su posljednji derbi sezone odigrali Hajduk i Dinamo u 32. kolu SuperSport HNL-a. Remi ili pobjeda bili su dovoljni za Dinamo danas da osigura i matematički naslov, a to su uspjeli i s konačnim rezultatom 0:0 na Poljudu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo je svoje prilike tražio uglavnom u prvom dijelu udarcima iz daljine, a prvi se okušao Ristovski u 11. minuti pa iza njega Ljubičić u 21. no nijedan nije stvorio veću opasnost za Lučića. Vratar Hajduka većim dijelom utakmice nije imao ozbiljnijeg posla osim par povratnih lopti svojih suigrača i do prvog udarca u okvir Dinama u 68. minuti. Imali su dobru tranziciju dinamovci, ali nedostajao je netko tko bi to i spremio u gol.

Hajduk je u prvom dijelu djelovao motiviranije i bio je konkretniji. Pa je prvu bolju priliku stvorio u 18. minuti kad je Sahiti proigrao Mlakara koji je šutirao iz prve sa osam metara u duelu s Moharramijem, a lopta je otišla preko gola.

Erupcija oduševljenja nastupila je u 23. minuti kad je Mlakar zatresao mrežu. Akcija je krenula od Melnjaka koji je oduzeo loptu na 25 metara od gola i proigrao Mlakara koji zabija iza leđa Livakovića. Tresle su se tribine od veselja, sudac Bel je pokazao na centar, ali veselje splasnulo kad se javio VAR. Nakon kratke konzultacije zgoditak je poništen zbog zaleđa Mlakara.

Trenutak atrakcije vidjeli smo u Hajdukovom šesnaestercu u 43. minuti. Pokušao je tad Špikić škaricama zabiti ubačaj s desne strane, bio je blizu, ali lopta je prošla pored vrata.

S dosta opreza krenulo se u drugom dijelu na obje strane, a dugo se čekalo za bolju priliku koja bi izmamila uzdah s tribina. Vidjeli smo je tek u 61. minuti kad je Hajduk izašao sa svoje polovice i odigrao pritisak na Dinamov šesnaesterac. Trajalo je to koju minutu, a konkretnu situaciju kreirao je Sahiti sam za sebe.

Uhvatio je jedan odbijanac na vrhu kaznenog prostora, namjestio se na udarac i kroz šumu nogu s desne strane gađao suprotni kut, ali je pogodio pored vanjskog dijela vratnice.

Uzvratio je Dinamo u 68. minuti preko Špikića. Prošao je lijepo Dinamov krilni napadač pored Melnjaka i Borevkovića, a onda pokušao i prevariti Lučića koji mu je obranio udarac. Bio je to i prvi udarac Dinama u okvir na utakmici.

Pokušali su dinamovci ugroziti vrata Lučića i u 80. minuti kad je Baturina šutirao s 20-ak metara, ali visoko preko gola. Dvije minute ranije prethodila je akcija i na drugoj strani kojoj su bili akteri dva juniorska junaka „Bijelih“. Brajković je sjajno proigrao Pukštasa u prostor koji mu je poslao povratnu loptu, ali mladi krilni napadač nije dobro reagirao u kaznenom prostoru Dinama.

Opasno je bilo pred vratima Hajduka i u 84. minuti. Imao je Ivanušec mat poziciju, najbolju na utakmici za goste, i izvanredne situacije gađao desni kut, ali u posljednji tren se pojavio Mlakar koji je blokirao njegov udarac.

Nije do kraja bilo većih prilika koje bi ugrozile značajnije rezultat bez golova. Zanimljiv je podatak i na kraju da nije dodijeljen nijedan žuti karton na utakmici. Dinamo je tako remijem i matematički osigurao naslov prvaka Hrvatske, a Hajduk je drugu sezonu zaredom na drugom mjestu.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!