Liga prvaka, skupina E, 4. kolo, 11.10.2022, 21:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Tobias Stieler, Christian Gittelmann, Eduard Beitinger (Njemačka)
Dinamo
Dinamo
Strahinja Pavlović 41' (ag)
1:1(1:1) Salzburg
Nicolas Seiwald 12'
Salzburg

Drama na Maksimiru okončana bez pobjednika, odluka pada u zadnja dva kola

Branimir Korać • utorak, 11.10.2022.
Drama na Maksimiru okončana bez pobjednika, odluka pada u zadnja dva kola
Foto: FaH

Dinamo i Salzburg nakon velike borbe su remizirali 1:1 i ostavili situaciju u skupini potpuno otvorenu. Salzburg je poveo golom Seiwalda, Dinamo se vratio, a u završnici Petar Bočkaj zatresao je gredu...

Salzburg
Dinamo
Salzburg
13
(do 79')
77
(do 79')
7
(do 79')
27
(do 86')
5
(do 67')
Pričuvni igrači
Trener
Ante Čačić
18
Philipp Köhn
13
Nicolas Seiwald
14
Maurits Kjærgaard
17
Andreas Ulmer
21
Luka Sučić
22
Oumar Solet
27
Lucas Gourna-Douath
30
Benjamin Šeško
(do 86')
31
Strahinja Pavlović
70
Amar Dedić
77
Noah Okafor
(do 62')
Pričuvni igrači
9
Junior Adamu
62'
23
Roko Šimić
86'
 
 
 
Trener
Matthias Jaissle

Dinamo i Salzburg uzeli su po bod u pomalo kaotičnoj utakmici na Maksimiru, posebno u drugom poluvremenu gdje je bilo puno pogrešaka na obje strane, flipera, previše otvorenog prostora i dosta loših odluka.

Dinamo je uzeo bod i došao na četiri boda koliko ima i Milan s kojim u petom kolu ima izravan dvoboj u kojem bi mogao čak i osigurati barem treće mjesto.

Od početka Dinamo je bio agresivniji nego u Salzburgu, tamo nije dobro izgledao većim dijelom susreta, a ovdje je imao kontrolu i igrao dobro u početnoj fazi.

No bez obzira na to u 12. minuti primio je pogodak. Sve je zakuhao Luka Ivanušec riskantnim i lošim dodavanjem koje je presjekao Kjaergaard, odjurio je Salzburg u kontru gdje se lopta nesretno odbila do Seiwalda koji s 13-14 metara pogađa za vodstvo.

Šteta, Dinamo je u tom razdoblju izgledao dobro i imao kontrolu, ali jedno krivo dodavanje je kažnjeno.

Dinamo se brzo oporavio i u 20. minuti došao je do pogotka, Oršić je ubacio iz kornera, Petković skrenuo loptu u mrežu, ali sudac je prekinuo igru i ponovio korner zbog obostranog prekršaja Perića i Gourne na 16 metara daleko od akcije.

Modri su imali loptu u svom posjedu, a u 41. minuti došli su do poravnanja. Ljubičić je pucao s 18 metara i lopta je završila u mreži, ali njemački sudac dosudio je zaleđe Špikića. Međutim Pavlović je bio taj koji je skrenuo loptu u svoju mrežu i nakon pregleda snimke to je vidio i sudac i priznao pogodak.

U drugom dijelu Dinamo je imao bolji ulazak, Ademi je imao odličnu priliku koju nije iskoristio, a još bolju Špikić kojem je nabacio Perić, ali Špikić puca u vratara.

Nakon toga Dinamo pada i Salzburg je sve opasniji. Ostajalo je previše prostora Salzburgovim igračima koji su podigli ritam i sve opasnije jurili prema golu. Sučić i Šeško bili su najopasniji, a upravo Sučić je u 74. minuti pogodio gredu.

U samoj završnici Dinamo je došao do odlične prilike, srušen je Baturina na 17 metara, dosuđen slobodni udarac, ali Petar Bočkaj pogađa gredu.

Ostalo je 1:1 i ostaje sve otvoreno uoči zadnja dva kola. Dinamo mora upisati pobjedu protiv Milana i uz povoljan rasplet mogao bi ostati u Europi i za početak iduće godine. Pobjedu treba i Milan, u Maksimiru će biti sjajna utakmica.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Dinamo1:1Salzburg
Milan0:2Chelsea
1Chelsea 610:4+613
2Milan 612:7+510
3Salzburg 65:9-46
4Dinamo 64:11-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!